Is Netflix-film Ferry het kijken waard?

Ferry, de film welke het oorsprongsverhaal vertelt van het gelijknamige personage uit de serie Undercover, is vanaf vandaag op Netflix te zien. In dit artikel hebben we enkele eerste indrukken van deze original film verzameld, zonder daarbij spoilers te gebruiken.

Zoals je wellicht hebt meegekregen is er een zogeheten prequel film gemaakt rondom Ferry Bouman, de drugsbaas uit Netflix-serie Undercover. Deze is nu ook via Netflix te bekijken. De kans is groot dat jij jezelf afvraagt of deze film de moeite waard is. Wij helpen je graag op weg door enkele eerste indrukken van kijkers te delen. Gezien smaken verschillen hebben we hiervoor zowel reacties van recensenten als het reguliere publiek in het artikel verwerkt.

Onze redactie

We beginnen met de reacties uit ons eigen team. Martijn vond het een aardige film, maar was niet heel enthousiast:

”Ferry is een vrij aardige film, al voegt hij vrij weinig toe. Het acteerwerk van Elise Schaap en Frank Lammers is de moeite waard, maar verder is het allemaal een beetje matig. Leuk vermaak voor fanatieke fans van Undercover.”

Gastrecensent Joel Mulder vond de film een stuk beter:

”Met de film Ferry doet Netflix eigenlijk precies wat ze moeten doen: Fans van de serie Undercover geven waar ze om vroegen: Meer Ferry Bouman. Seizoen 2 van Undercover had een wat matige marketing, aangezien het leek alsof Ferry een grote rol zou gaan spelen. Dat was echter niet het geval, en veel kijkers schroomden niet om dit uitgebreid te vermelden op social media platformen. Ferry de film wordt volledig gedragen door het acteertalent van Nederlands trots: Frank Lammers (alias ‘de man van de Jumbo’) en Elise Schaap. Zij zijn een van de weinige acteurs in Nederland die erin slagen dialoog natuurlijk en gemakkelijk over te brengen. Dat is ook waarom de serie zo’n succes is geworden. Dan is het ook zeer prettig om hier nog een extra 2 uur van te krijgen. 3.5/5”

Overige recensenten

Moviesquid op Instagram geeft Ferry 4 van de 5 sterren:

”De film past perfect in de “Undercover” reeks. Het is een prima voorloper op de serie en kan ook prima bekeken worden door mensen die de serie nog niet gezien hebben (zeker doen!)”

Ook Instagram-account Films en Series is enthousiast:

”De brug naar de serie wordt uiteindelijk goed gelegd, waardoor Ferry een meer dan waardige prequel is voor Undercover.”

Paul van Filmliefhebber.com is eveneens over de Ferry film te spreken:

”Frank Lammers speelt de rol van meedogenloze Ferry opnieuw uitstekend terwijl Elise Schaap overtuigt in de rol van de schattige en ietwat naïeve Daniëlle. De chemie tussen de acteur en de actrice spat van het scherm.”

Conclusie

Als we op even rondkijken op sociale media dan zien we dat ook veel kijkers van Ferry genoten hebben. Een enkeling had alleen meer over de drugswereld willen zien. Mocht jij Undercover leuk vinden dan kunnen we deze film ook aanbevelen. Al is Ferry ook te begrijpen voor mensen die nog niks van de serie gezien hebben.

Ferry 2?

Ondanks dat Ferry een voorloper is op Undercover zijn er kijkers die zich afvragen of er tweede Ferry-film zal gaan komen. In een recente talkshow gaf hoofdrolspeler Frank Lammers antwoord op die vraag.


VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter