Netflix verhoogt per direct abonnementsprijzen

Streamingdienst Netflix heeft de prijzen van de abonnementen in Nederland verhoogd. Het basis-abonnement blijft qua prijs hetzelfde, maar de andere twee opties zijn duurder geworden. Het standaard-abbonement van Netflix gaat van €10,99 naar €11,99. Ook de premium optie is in prijs verhoogd. Dit kostte voorheen €13,99 en sinds vandaag €15,99.

Netflix prijzen

De bovenstaande prijsverhogingen zijn voor nieuwe abonnees direct van kracht. Mensen welke momenteel al een abonnement hebben zullen echter pas na 1-2 maanden wat merken van deze aanpassing. Netflix heeft in een statement laten weten waarom de prijzen zijn aangepast:

“De prijsveranderingen die we van tijd tot tijd doen weerspiegelen de investeringen in nieuwe TV series en films en de verbeteringen aan ons product. We hebben sinds onze komst in Nederland in 2013 veel mooie films en series gemaakt, zoals de films Just Say Yes, FERRY en Forever Rich, de Belgische serie Into the Night en de documentaire Snelle: Zonder jas naar buiten. De komende tijd zijn er nog een groot aantal lokale Originals in aantocht waaronder Undercover S3, Misfit: de serie, Dirty Lines (serie) en Fuck de Liefde 2 (film). We zullen ons aanbod continu blijven uitbreiden en verbreden. De prijs van het Basis-abonnement blijft hetzelfde zodat iedereen van onze dienst kan genieten.”

De streamingdienst krijgt steeds meer concurrentie, van onder andere Amazon Prime Video, Disney+ en HBO Max (dat volgend jaar ook naar Nederland komt).

Netflix abonnementen

De verschillen tussen de drie Netlix abonnementen zijn als volgt:

  • Basic

Onbeperkt naar alle films en series kijken.

  • Standaard

Onbeperkt films en series kijken, ook in HD.

  • Premium

Onbeperkt films en series kijken, in zowel HD als 4k.

Netflix in België

Ook in België gaat Netflix duurder worden. Men moest daar voorheen al €15,99 betalen voor een premium abonnement en dat wordt nu maar liefst €17,99 per maand.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter