Nieuwe deal: Spider-Man (en meer) naar Disney Plus

Disney heeft een grote deal gesloten met Sony Pictures die ervoor zorgt dat alle bioscoopfilms die deze studio de komende jaren uitbrengt op streamingdienst Disney+ komen te staan. Dit geldt tevens voor een aanzienlijk deel van de bestaande Sony collectie. 

Fans van de Marvel Cinematic Universe-films zullen waarschijnlijk wel weten dat de Spider-Man films met Tom Holland, in tegenstelling tot de rest van het MCU, niet op streamingdienst Disney Plus staan. De reden hiervoor had te maken met het feit dat men daar de rechten daarvoor niet heeft.

Dit lijkt nu echter te gaan veranderen. Disney heeft namelijk een nieuwe deal met Sony Pictures gesloten. Hierin staat vastgelegd dat alle bioscoopfilms welke de studio de komende 5 jaar (vanaf 2022) uitbrengt, na 2026 aan de collectie van Disney+ mogen worden toegevoegd.

Netflix deal

De reden dat de films pas na 2026 op Disney+ mogen verschijnen heeft te maken met het feit dat Sony onlangs ook al een deal met Netflix gesloten heeft. Het lijkt erop dat deze laatste de komende 5 jaar de rechten voor nieuwe Sony films in handen heeft. Daarna gaan ze naar Disney toe.

Een aantal voorbeelden van films die Sony de komende 5 jaar wilt uitbrengen zijn Morbius, Uncharted en het vervolg op Spider-Man: Into the Spider-Verse. De nieuwe deal met Sony vergroot overigens de kans dat we de Spider-Man nog veel vaker in het MCU zullen gaan terugzien.

Disney Plus Star

Gezien Disney ook in het bezit is van streamingdienst Hulu en onlangs Star heeft gelanceerd is het ook mogelijk dat er films van Sony op een van die twee zullen gaan verschijnen.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter