Nieuwe Dragon Ball Super promo op het Annecy Festival

De populaire anime serie Dragon Ball Super eindigde in 2018. Het werd gevolgd door de film Dragon Ball Super: Broly later dat jaar. Fans wachten al een poos op de terugkeer van Dragon Ball Super. Hoewel er geen nieuwe afleveringen van de show zijn aangekondigd weten we wel dat in 2022 een nieuwe film in première zal gaan. Ondertussen hebben we nu eindelijk een geanimeerde Dragon Ball Super promo kunnen zien. Tijdens de 60ste jubileum editie van het Festival international du film d’animation d’Annecy werd een filmpje van 24 seconden getoond.

Festival international du film d’animation d’Annecy

Het Festival international du film d’animation d’Annecy is een jaarlijks festival dat sinds 1960 in het Franse dorp Annecy plaatsvindt. Sinds 1998 is het een jaarlijks evenement. Het festival is een competitie tussen animatiefilms die verschillende technieken gebruiken. Vorig jaar vond er geen fysiek festival plaats in verband met de Covid-19 pandemie. In 2021 werd er wel een normaal festival georganiseerd, maar dan wel met extra Corona maatregelen.

Dragon Ball Super film 2022

Er zijn verder geen details vrijgegeven over het plot of release datum van de nieuwe Dragon Ball Super film. Akira Toriyama, de man achter Dragon Ball, heeft echter wel in een eerder bericht gesproken over de mogelijkheid om te experimenteren met een nieuwe esthetiek. Fans speculeerden daardoor dat de aankomende film een geheel nieuwe tekenstijl zal krijgen, of misschien zelfs in CGI geanimeerd zal worden. De Dragon Ball Super promo van het Annecy Festival laat dit echter niet zien. We zien juist een tekenstijl die veel weg heeft van de stijl die gebruikt werd in Dragon Ball Super: Broly. De hoofdanimator van die film was Naohiro Shintani. Zijn stijl werd destijds door de fans geprezen.

Dragon Ball begon in 1984 als een manga reeks, geschreven en geïllustreerd door Akira Toriyama. Meerdere animatieseries werden op de manga gebaseerd: Dragon Ball, Dragon Ball Z, Dragon Ball GT en Dragon Ball Super. De Dragon Ball Super serie draaide tussen 2015 en 2018 op tv. Fans verwachten al een tijdje dat de serie herleefd wordt, of dat er een geheel nieuw vervolg verschijnt. In 2019 verscheen de film Dragon Ball Super: Broly in Nederlandse bioscopen.

Dragon Ball is het verhaal van Son Goku, een mysterieus jongetje dat avonturen beleeft en opgroeit tot een van de machtigste vechters van het heelal. 9 mei bevat op de Japanse kalender de Kanji karakters voor “Go” en “Ku”, vandaar dus “Goku Dag”. Deze dag wordt in Japan officieel erkent als een nationale feestdag.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter