Nieuwe sci-fi film met Tom Hanks naar Apple TV+

Apple blijkt wederom een film met Tom Hanks gekocht te hebben voor streamingdienst Apple TV+. Het gaat dit keer om een sciencefictionfilm genaamd Finch, eerder bekend onder de titel BIOS.

Er gaan in andere landen steeds meer filmtheaters open. Toch zijn er nog steeds veel films welke direct naar een streamingdienst gaan. Een voorbeeld daarvan is BIOS, een sci-fi project met Tom Hanks. Deze film stond eigenlijk gepland om vorig jaar in de bioscopen te verschijnen, maar werd uitgesteld. BIOS is inmiddels opgekocht door Apple en heeft de nieuwe titel Finch gekregen.

Verhaal

In Finch maken we kennis met een gelijknamig personage dat door Hanks gespeeld wordt. Gezien de wereld vanwege een gigantische zonnestorm in een ravage is veranderd heeft hij jarenlang in een ondergrondse bunker gezeten, samen met zijn hond Goodyear. Finch is echter terminaal ziek, waardoor hij niet lang meer voor het dier kan zorgen. Daarom heeft hij een robot gebouwd die de zorg van Goodyear van hem over kan nemen.

Voordat hij sterft wilt Finch zijn robot nog laten zien hoe het is om mens te zijn. Vandaar dat het drietal een gevaarlijke reis gaat maken naar het – inmiddels vervallen – Amerikaanse westen.

Ondanks de release op Apple TV+ is het de bedoeling dat de film alsnog in enkele bioscopen zal gaan draaien. Er wordt namelijk verwacht dat het project voor enkele filmprijzen in aanmerking zal komen. Er is nog geen exacte releasedatum bekend, maar men vermoedt dat de film later dit jaar zal verschijnen.

Tom Hanks op Apple TV+

BIOS / Finch is niet de eerste film met Tom Hanks welke op Apple TV+ is verschenen. Zo werd vorig jaar ook de film Greyhound via de dienst uitgebracht.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter