Oorlogsfilm Grenzeloos Verraad in 2023 naar de bioscoop

Een tijdje geleden deelde wij een trailer voor de film Verraderlijke Liefde, een Drentse oorlogsfilm. Vanwege de pandemie leek het echter alsof de productie werd stilgezet. Het blijkt nu dat deze film alsnog gaat uitkomen, maar dan onder de titel Grenzeloos Verraad. De film zal volgend jaar naar de Nederlandse bioscopen komen.

Grenzeloos Verraad film

In Grenzeloos Verraad staat een boerenfamilie centraal. Het gezin Wesseling heeft gedurende de oorlog aan meerdere gezinnen onderdak aangeboden. Ze worden echter op een dag gedwongen om een groep Duitse soldaten te ontvangen, onder leiding van ene Ludwig Mengelberg, een getraumatiseerde officier. Ludwig is in Nederland opgegroeid en het kind van een Nederlandse moeder en Duitse vader. Hij heeft aan het oostfront gevochten en kan de verschrikkingen van de oorlog (inclusief zijn eigen daden) maar moeilijk van zich afzetten.

De veranderde situatie heeft ervoor gezorgd dat de boerenfamilie met een dilemma zit. Er zitten nu onderduikers én Duitse soldaten onder hetzelfde dak. Hoe kan voorkomen worden dat de twee elkaar zullen ontdekken? Wanneer Ludwig uiteindelijk de schuilplaats waar de onderduikers zitten ontdekt, lijkt de missie te zijn verloren. Maar vervolgens krijgen de dingen een geheel andere wending dan gedacht…

De regie van Grenzeloos Verraad ligt bij Thomas Nauw, welke hierbij hulp kreeg van Dennis Bots. De film is geschreven door Peter Nillesen en Leroy ter Braak. Nillesen speelt tevens Ludwig Mengelberg. De cast kent verder namen als Dirk Gunther Mohr (Capo di Famiglia), Isa Zwart, Berit van de Wouw, Kai Kolder, Anna Telders, Ingrid Bisschop, Jelland Sprang, Patrick van Harten, Bert Olsder, Roy van Kleef en Dennis van Ooyen. Manon Huizing en Rob Camies hebben de film geproduceerd.

Distributeur Dutch FilmWorks zal Grenzeloos Verraad in april 2023 uitbrengen in de Nederlandse bioscopen.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter