Oscar Isaac bespreekt Snake hoofdrol in Metal Gear Solid film

Oscar Isaac zul je misschien kennen van zijn rol als Poe Dameron van de Star Wars filmreeks. De komende tijd zal hij echter in de huid van meer bekende personages kruipen. Zo speelt hij binnenkort de filmmaker Francis Ford Coppola in een film over de opnames van The Godfather. We weten ook dat hij gecast is als het personage Solid Snake in de aankomende Metal Gear Solid film. In een recent interview met Total Film vertelt Isaac hoe het voelt om dit iconische personage te spelen, en ook wat zijn ervaringen zijn met de Metal Gear franchise.

“I just loved the game. I love the feeling that the game would give me every time I’d play. It’s just a strangely isolated, mournful, lonely game to play that has these incredible moments of violence and terror, with these weird, psychedelic concepts and villains. But, yes, it’s kind of like psychedelic military horror things that happen. And the truth is, underneath the whole thing, it’s an anti-war story. So I think those are the elements I really love. And, like I said, I love the feel of playing it, and the big question of: can something like that be transferred – or can you explore those themes in a really interesting way – on film?”

Oscar Isaac over Metal Gear Solid film

De videogameserie van Hideo Kojima, gemaakt door Kojima, volgt Solid Snake, een gepensioneerde soldaat die infiltreert in een opslagfaciliteit voor kernwapens om de terroristische dreiging van Foxhound te neutraliseren. Hij probeert hun twee gijzelaars, het hoofd van DARPA en de president van een grote wapenfabrikant, te bevrijden en verhindert de terroristen een nucleaire aanval te lanceren.

Er zijn verschillende sequels uitgebracht voor meerdere consoles, die het plot van de originele game hebben uitgebreid door personages toe te voegen die Snake tegenstaan ​​en ondersteunen, terwijl er ook een paar prequels zijn die de oorsprong van Metal Gear en terugkerende personages onderzoeken. De derde game in de serie, Metal Gear Solid voor de PlayStation, markeerde het begin van een geheel nieuwe 3D-lijn voor Metal Gear. Vanaf juni 2020 zijn er wereldwijd meer dan 56 miljoen exemplaren van games in de franchise verkocht, waarbij de afzonderlijke afleveringen kritisch en commercieel werden geprezen en verschillende prijzen ontvingen.

Jordan Vogt-Roberts, die al meer dan vijf jaar aan de film is verbonden, had eerder aangekondigd dat een script van Derek Connolly (Jurassic World) in juli 2018 was ingeleverd bij de studio, waarbij de twee streven naar een R-rating om Kojima’s visie voor het verhaal te behouden en nu blijkt dat er een nieuw script vol met de “Kojima-quirk” is ingediend. Niet alleen is het nieuwe concept ingediend, maar het casten kan binnenkort beginnen, aangezien hij verwijst naar een ontmoeting met een “specifieke acteur” voor de hoofdrol, wat erop wijst dat het nieuwe concept zo dicht mogelijk bij de shoot-ready is.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter