Prehistoric Planet | Achter de schermen video’s

De baanbrekende Apple TV+ documentaire Prehistoric Planet is uit. In deze miniserie presenteert Sir David Attenborough een documentaire over het leven van dinosaurussen in het late Krijt. Het is een van de meest accurate en realistische dinosaurus documentaires tot op heden. Maar wat zegt de wetenschap achter deze show precies over de prehistorische dieren? Als je geen genoeg kunt krijgen van dinosaurussen kun je hier de achter de schermen video’s van Prehistoric Planet bekijken. 


Lees hier ook de recensie van Prehistoric Planet


De producenten John Favreau en Mike Gunton spreken over het doel van de filmmakers. Prehistoric Planet was gemaakt in de stijl van een BBC natuurdocumentaire, alsof de filmbeelden vandaag de dag zouden zijn opgenomen.

Kon de Tyrannosaurus Rex daadwerkelijk zwemmen? Dit gedrag zie je normaliter niet in dinosaurus films. Maar ondanks de grootte van het dier is er veel bewijs om het idee te ondersteunen dat zwemmen normaal was voor dit roofdier.

Pterosauriërs waren de vliegende tijdgenoten van de dino’s. Veel van hen hadden flamboyante hoofddecoratie. Waarschijnlijk gebruiken mannetjes dit om partners aan te trekken. Deze video bespreekt het voortplantingsgedrag van pterosauriërs.

De Velociraptor is een van de meest herkenbare dinosaurussen aller tijden, maar in werkelijkheid had het dier een dik verenkleed, in tegenstelling tot wat we in Jurassic Park zien. Hoe kunnen we dat zeker weten, en waar dienden de veren voor?

Kun je aan de voetsporen van dinosaurussen afleiden of ze sociaal gedrag vertoonden? En is dit een aanleiding om te denken dat roofdieren in groepen jaagden?

Carnosaurus was een dier met nog kleinere armen dan de Tyrannosaurus Rex. Deze armen lijken op het eerste gezicht waardeloos. Maar wellicht waren ze functioneel voor een dansritueel.

Prehistoric Planet | Achter de schermen video’s

Prehistoric Planet is een vijfdelige natuurdocumentaire met fotorealistische visuele effecten, geproduceerd door MPC (The Lion KingThe Jungle Book). De serie wordt voor Apple gemaakt door BBC Studios Natural History Unit (Planet Earth). Producenten verwikkeld in het project zijn John Favreau en Mike Gunton. Veteraan van BBC natuurdocumentaires Sir David Attenborough verzorgt de voice overs.

De serie volgt gedeeltelijk het format van de klassieke BBC serie Walking with Dinosaurs (1999), waarbij live action omgevingen worden gecombineerd met computer geanimeerde dinosaurussen en andere prehistorische organismen. In media worden dinosaurussen vaak afgebeeld als bloeddorstige en luidruchtige monsters. Net als Walking With Dinosaurs lijkt Prehistoric Planet veel dinosaurus clichés te vermijden, en zien we in plaats daarvan grotendeels gescripte verhaallijnen over van het dagelijks leven van de dieren. Prehistoric Planet debuteerde op 22 mei wereldwijd op Apple TV+.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter