Recensie | Fear Unlimited – Een goede horror streamingdienst?

Je hebt vast weleens meegemaakt dat twee van je goede vrienden onderling ruzie hadden en jij niet wist welke kant je moest kiezen. Dit gevoel kreeg ik toen ik erachter kwam dat er niet één, maar twee horror streamingdiensten kwamen.

Recensie | Fear Unlimited - een goede horror streamingdienst?

Alhoewel ik zowel Jan Doense als de mensen achter Horrify niet persoonlijk ken, spreek ik af en toe wel mensen die voor Schokkend Nieuws (partner van Fear Unlimited) werkzaam zijn en heb ik tijdens de Comic Con ook een praatje gemaakt met iemand van Horrify. Vandaar dat ik beide initiatieven steun.

Fear Unlimited is dus een streamingdienst welke zich volledig richt op horrorfilms. De dienst is mede opgericht door de eerder genoemde Jan Doense en daarnaast wordt er samengewerkt met het Imagine Film Festival en fanzine Schokkend Nieuws. Aangezien deze drie zo’n beetje de grootste spelers zijn op het gebied van horror in Nederland heeft Fear Unlimited veel potentie.

Ik heb de dienst inmiddels getest en zal hieronder mijn bevindingen delen:

Interface

De films zijn opgedeeld in meerdere subgenres, wat het makkelijker maakt een film naar jouw smaak te kunnen vinden. Ook is het mogelijk om een bepaalde titel te zoeken met de zoekfunctie bovenaan het scherm. Een leuk detail is dat je ook een categorie hebt met films welke binnenkort op de streamingdienst verschijnen.

Beeld en Geluid

De beeldkwaliteit wordt automatisch afgesteld op je internetverbinding. Al is het ook mogelijk om dit zelf in te stellen. Tevens is er de optie om naar je televisie te streamen.

Aanbod

In onze Horrify recensie gaven we aan dat het aanbod wat ons betreft wat uitgebreider mocht. Gezien Fear Unlimited meer dan twee maanden later uitkwam hoopte ik dat deze dienst dat gedeelte beter georganiseerd zou hebben. Dit viel wat mij betreft een beetje tegen. Er stonden bij de lancering namelijk net als bij Horrify grotendeels B-films op. Het feit dat er daarnaast ook een aantal moeilijk te krijgen Nederhorror titels opstonden maakte echter veel goed. Daarbij is het aanbod intussen wel wat interessanter geworden en staat onder andere Let the Right One In op de streamingdienst. Een film welke ik al een tijdje wilde zien.

Toch hoop ik dat er de komende periode nog vele films toegevoegd zullen worden, zowel internationale titels als Nederhorror… misschien dat Farmkill binnenkort tot het aanbod behoord?

Voordelen:

+ Onbeperkt horrorfilms kijken!

+ Voordelig en de eerste twee weken gratis

+ Het aanbod bevat meerdere Nederhorror titels (die elders lastig te krijgen zijn)

Nadelen:

– Aantal A-titels nog te beperkt

Fear Unlimited is een goed werkende streamingdienst die veel potentie heeft. Wel hoop ik dat men in het aanbod blijft investeren, want dat is ondanks de recente toevoegingen nog steeds wat karig als het gaat om A-titels.

Wil je meer informatie over Fear Unlimited? Kijk dan hier!

Martijn Pijnenburg