Serie Tip | Them (Amazon Prime Video)

De serie Them is al enkele weken op Amazon Prime Video te zien. Onze gastrecensent Noël van Bergen vond het een erg spannende reeks met veel potentie voor de toekomst. Lees in deze recensie waarom hij dat vindt.

Titel: Them
Regisseur:
Ti West, Nelson Cragg, Janicza Bravo e.a.
Cast: Deborah Ayorinde, Alison Pill, Ashley Thomas, Melody Hurd, Ryan Kwanten, Shahadi Wright Joseph
Scenario: Little Marvin
Genre: Horror
Speelduur:
10 afleveringen van 33 tot 55 minuten
Release:
9 april 2021 (Amazon Prime Video)

Them recensie

Een original serie van Amazon Prime kenmerkt zich niet door terughoudendheid. Integendeel. Snoeiharde acties. Scherpe oneliners. Onverwachte invalshoeken. De grenzen van het geaccepteerde opzoeken om deze vervolgens met voeten te treden: dat hoort bij een original serie van Amazon Prime. Bij de aankondiging van een Amazon-horrorserie begint het bij mij dan ook te kriebelen. Zullen de makers de vrijheid hebben gekregen om het verhaal precies zo te vertellen als ze willen? Zijn ze in staat gebleken om de strijd aan te gaan met een gerenommeerde franchise zoals American Horror Story, welke op het punt staat om zijn tiende seizoen in te gaan op Disney+?

Them zet in de allereerste aflevering direct de toon voor de rest van het seizoen. Spanning, onderhuids ongemak, intriges, paranormale verschijnselen en een soundtrack van formaat worden op subtiele wijze gemixt tot een krachtige horrorcocktail. In horrorfilms en series worden vaak thema’s gebruikt die aansluiten bij de wereld waarin we leven. Zo ook Them. Elk seizoen zal een op zichzelf staand verhaal bevatten, waarbij de verschillende vormen van terreur in Amerika zullen worden belicht.

In navolging van onder andere de film Get Out laat Them een wereld zien waarin de hoofdrolspelers worden geconfronteerd met racisme. De serie, die zich afspeelt in de jaren 50 van de vorige eeuw, belicht de gedragingen van mensen als ze geconfronteerd worden met iets dat ze niet kennen. Tel daar meerdere geestverschijningen en scherpe dialogen bij op en je hebt een serie te pakken die veel beloftes maakt voor de toekomst. Ik kan niet wachten om te zien of deze beloftes ingelost gaan worden.

Them is nu te bekijken via Amazon Prime Video.

Amazon Prime Video logo

In de rubriek ‘Serie Tip’ lichten we recente series uit die we aan onze lezers kunnen aanbevelen. Dit altijd met een korte recensie of toelichting, waarin we vertellen waarom de betreffende titel een aanrader is.