Sia had erg te lijden onder kritiek op regiedebuut

Zangeres Sia blijkt het erg moeilijk te hebben gehad met de kritiek die ze op haar regiedebuut Music gekregen heeft.

De kritiek had te maken met hoe de hoofdpersoon, iemand met autisme, afgebeeld werd. Daarnaast vonden veel kijkers het ongepast dat Sia er niet voor gekozen heeft om het personage door een actrice te laten vertolken welke zelf ook autisme heeft. Dit leidde tot veel kritiek en zelfs petities om de film te boycotten.

In een recent interview rondom actrice en comédienne Kathy Griffin geeft Sia aan dat de kritiek voor haar hard aankwam. Ze viel zelfs terug in enkele oude verslavingen:

“I was suicidal and relapsed and went to rehab” 

Aldus Sia. Al heeft de eerdergenoemde Kathy Griffin haar er weer bovenop weten te helpen.

Sia ’s regiedebuut Music

Music volgt het verhaal van drugsdealer Zu, welke recentelijk afgekickt is. Ze krijgt de taak toegewezen om te zorgen voor haar halfzus Music, die autisme heeft. In eerste instantie vindt ze het lastig om voor Music te zorgen, maar na een innerlijke ontdekkingsreis – waarbij ze hulp krijgt van een vriendelijke buur, welke beschikt over nuttig advies – brengt het haar al snel op een bijzonder pad. De film wordt aangeprezen als een filmische ervaring welke grote muzikale sequenties doet samensmelten met vertelling om zo de kleurrijke wereld vanuit de ogen van Music te zien.

De hoofdrollen in Music worden vertolkt door Maddie Ziegler (The Book of Henry, West Side Story), Kate Hudson (Almost Famous), Leslie Odom Jr. (Hamilton), Mary Kay Place, Hector Elizondo, Ben Schwartz, Tig Notaro en Juliette Lewis.

Naast de regie nam Sia ook de productie op zich. Ze schreef ook mee aan het script, dat in samenwerking met Dallas Clayton gemaakt werd.

As We See It

In tegenstelling tot de film van Sia is men over de Amazon Prime Video serie As We See It wel goed te spreken, als het gaat om de weergave van mensen met autisme. Lees hier onze recensie van deze reeks.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter