Steun Amy & I, een korte film omtrent mentale gezondheid

Acteur en regisseur Bastiaan Rook is momenteel bezig met een nieuwe korte film, genaamd Amy & I. Dit wordt een mysterieuze dramafilm waarin het thema mentale gezondheid centraal staat.

Het aantal mensen met psychische klachten lijkt de laatste jaren zijn toegenomen. Dit was voor filmmaker Bastiaan Rook een van de inspiratiebronnen voor zijn nieuwe project Amy & I. Dit gaat een dramafilm worden, maar dan met veel mysterie en enkele horror-elementen. Regisseur Bastiaan Rook en zijn team willen niet teveel over het plot verklappen, om zo het verassingselement optimaal te kunnen benutten. Wel kunnen ze zeggen dat Amy & I zich afspeelt in een gezellig restaurant en er een jubilerend liefdeskoppel centraal staat, dat de afgelopen jaren meer downs dan ups hebben gekend.

De rol van Amy is weggelegd voor Eline Havenaar, die in meerdere Nederlandse films te zien was. Ook hebben Sytse Faber en Aris Julian (Killer Carnival) een rol. Het scenario is geschreven door Martijn Daamen, welke ook verantwoordelijk was voor het script van historisch drama Tot Inkeer en een reeks andere korte films. De productie ligt bij Jörgen van Dongen en Jasper Smits.

Amy & I crowdfunding

Inspiratiebronnen voor Bastiaan Rook zijn films als Pulp Fiction, Joker, Drive, Talk Radio en Clerks. Gezien hij met Amy & I ambitieuze plannen heeft is er een budget nodig. Vandaar dat er een crowdfunding is gestart. Al vanaf enkele euro’s kun je dit project steunen. Ook zijn er enkele leuke rewards te krijgen voor mensen die 15 euro of meer doneren.

Bastiaan Rook maakte eerder al de korte film On Air, welke hieronder te bekijken is:

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter