Surviving Earth: nieuwe dinosaurus docu van Walking With Dinosaurs makers

Het is een goede tijd voor fans van dinosaurus documentaires. De Apple TV+ original Prehistoric Planet bracht ons dinosaurussen die met baanbrekende computer effecten tot leven werden gebracht. NBC kondigt nu een nieuwe documentaireserie aan, in samenwerking met de makers van Walking With Dinosaurs. Surviving Earth wordt de titel van de 8-delige serie.


Lees hier ook de recensie van Prehistoric Planet


Surviving Earth wordt een samenwerking tussen Loud Minds en Universal Television Alternative Studio. Het tweede bedrijf is gecreëerd door Tim Haines, een van de bedenkers van Walking With Dinosaurs.

Surviving Earth zal een grote focus leggen op wereldwijde natuurrampen, en zal het publiek leren over massauitstervingen.

“In an age when there is so much concern about our changing climate, if we want to know our future we have to understand our past. We’re delighted to bring to NBC this spectacular story that celebrates the power of life on our ever-changing Earth.”

aldus Tim Haines

Big-budget natuurdocumentaires worden vaak geassocieerd met tv kanalen als de BBC, Discovery Channel en National Geographic. Tegenwoordig zijn deze series ook populair op streamingsdiensten als Netflix en Apple TV+. NBC doet deze aankondiging echter na het bestellen van een tiendelige documentaire van de BBC Studios Natural History Unit, het bedrijf achter Planet Earth, Blue Planet en ook Prehistoric Planet. De nog titelloze documentaire gaat in 2024 in première en zal zich richten op de natuur van het hele Amerikaanse continent. Een eventuele releasedatum voor Surviving Earth is niet bekend gemaakt.

Surviving Earth | Een nieuwe dinosaurus documentaire

De klassieke BBC serie Walking with Dinosaurs (1999) introduceerde een populair format voor dinosaurus documentaires. Hierin worden live action omgevingen gecombineerd met computergeanimeerde dinosaurussen en andere prehistorische organismen. In media worden dinosaurussen vaak afgebeeld als bloeddorstige en luidruchtige monsters. Het doel van veel dinosaurus documentaires is juist om dino clichés te vermijden en ons een veel meer natuurgetrouw beeld van prehistorisch leven te geven. In Walking With Dinosaurs, en veel latere series zien we grotendeels gescripte verhaallijnen over het dagelijks leven van de dieren.

Prehistoric Planet is een vijfdelige natuurdocumentaire met fotorealistische visuele effecten, geproduceerd door MPC (The Lion KingThe Jungle Book). De serie werd voor Apple gemaakt door BBC Studios Natural History Unit (Planet Earth). Producenten verwikkeld in het project zijn John Favreau en Mike Gunton. Veteraan van BBC natuurdocumentaires Sir David Attenborough verzorgt de voice overs. Prehistoric Planet debuteerde op 22 mei wereldwijd op Apple TV+.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter