Sylvester Stallone niet blij met Rocky spin-off Drago

Filmster Sylvester Stallone, de man die de Rocky franchise creëerde, heeft via sociale media felle kritiek geuit op de aankomende Rocky  spin-off Drago, en op de producenten. 

Sylvester Stallone niet blij met Drago

Stallone schreef de originele Rocky uit 1976, waarin hij ook de titelrol speelde. Het werd de meest winstgevende film van dat jaar, won de Oscar voor beste film en zou een gigantische franchise voortbrengen. Stallone keerde terug in zijn rol als Rocky Balboa in  de spin-off Creed uit 2015, wat hem een ​​nominatie voor beste mannelijke bijrol opleverde bij de Academy Awards. Stallone zal echter niet terugkeren als The Italian Stallion in de aankomende film Creed III.

Onlangs beschuldigde Stallone Rocky-producer Irwin Winkler ervan hem de filmrechten voor het personage te onthouden, wat waarschijnlijk een belangrijke factor was bij het verlaten van de franchise die hij had gemaakt. Kort daarna werd aangekondigd dat MGM een spin-off film aan het ontwikkelen was over Rocky IV-schurk Ivan Drago (Dolph Lundgren) en zijn zoon Viktor Drago (Florian Munteanu) die zijn filmdebuut maakte in Creed II, waarin Lundgren ook terugkeerde.

Hoewel veel Rocky-fans enthousiast waren over de aankondiging, was Stallone dat zelf niet. In plaats daarvan keerde hij zich naar Instagram om publiekelijk de spin-off film te bekritiseren. Hierin richt hij vooral zijn pijlen op Irwin Winkler en zijn twee zonen David en Charles Winkler, die ook producenten zijn van de Creed-films. Stallone blijft echter respectvol voor zijn voormalige co-ster en vriend Lundgren. Zie het volledige bericht van Stallone hieronder:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sly Stallone (@officialslystallone)

Stallone’s kritiek op Winkler’s controle over de Rocky-franchise verschijnt in een tijd wanneer verschillende film franchises uit de jaren 70 en 80 in rechtszaken verwikkeld zijn over de controle rond de personagerechten. De filmrechten voor Friday the 13th zijn naar verluidt teruggekeerd naar de oorspronkelijke scenarioschrijver Victor Miller. Het scenarioschrijversduo van Predator uit 1987 probeerde Disney voor de rechter te slepen, maar er werd een deal gesloten en Disney ging verder met Prey, de Predator-prequel die op 5 augustus op Hulu zal verschijnen.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter