Mijn top 3 Netflix series (Natascha Stasse)

Ik ben een echte liefhebber van series/films en heb niet voor niks een account op Prime, Netflix en Videoland. Al moet ik zeggen dat ik het vaakst toch Netflix kijk. Ik heb voor jullie daarom een top 3 gemaakt van de leukste Netflix series.

Mijn top 3 leukste Netflix series

Voor een goede film/serie maak ik zeker tijd om die te gaan bekijken en er goed voor te zitten. Dit zijn mijn drie favorieten, al kan ik stiekem nog genoeg leuke Netflix series opnoemen, haha.

1. Fate: The Winx Saga

Misschien gaat er al wel een belletje rinkelen als je het woord “Winx” hoort. In 2004 kwam er namelijk een animatieserie genaamd Winx Club op de televisie. Er ging een wereld open vol met feeën, heksen en magische wezens. Maar nu kwam Netflix met een volwassene variant genaamd Fate: The Winx Saga. Waar gaat deze serie dan precies over gaat? Je lees het hieronder!

Bloom arriveert op Alfea, een magische kostschool voor feeën en specialisten. Doordat ze opgroeide op aarde weet ze niet dat magie bestaat. Totdat Alfea’s schoolhoofd Farah haar op een dag de waarheid vertelt. Bloom is een vuur fee en moet leren haar krachten onder controle te krijgen. Terwijl haar ouders denken dat ze in Zwitserland op school zit, moet Bloom wennen aan een hele nieuwe wereld. Steeds meer raakt ze betrokken bij een mysterie dat verborgen ligt in de school. Maar wie is er te vertrouwen? Er staat momenteel nog maar 1 seizoen van online, maar Netflix heeft bevestigd dat er nog een seizoen gaat komen. Bekijk hieronder de trailer:

2. Virgin River

Virgin River is een aangename romantische dramaserie, met hier en daar de nodige portie humor. Een echte aanrader voor degene die niet zo van de zoetsappige romantische series is dus. Maar waar gaat de serie nu eigenlijk over? Je leest het hieronder:

Melinda Monroe verhuist van het grote Los Angeles naar een klein gehucht dat Virgin River heet. De advertentie waarop ze reageerde, beloofde haar een gezellige praktijk om in te werken en een mooie blokhut om in te wonen. Bij aankomst blijkt al gauw dat dit loze woorden waren. De blokhut is vervallen en de dokter die in de praktijk werkt, is echt een chagrijn die haar niet in de buurt wil hebben. Melinda wil echter niet terug naar LA omwille van persoonlijke redenen, en op aandringen van enkele lokale bewoners besluit ze Virgin River een kans te geven. Momenteel heeft de serie 2 seizoen, maar vanaf vandaag 9 juli 2020 komt er een 3e seizoen van online. Hieronder kun je de trailer: bekijken.

3. 13 Reasons Why

Een serie die al flink in de spotlight heeft gestaan, en dan niet zozeer in het positieve maar meer in het negatieve daglicht. Het zou jongeren namelijk op ideeën brengen, omwille van de heftige gebeurtenissen in de serie. Daarom kreeg je in de serie vooraf een waarschuwing voordat je ging kijken. Het was inderdaad een heftige serie, maar wat deze serie mij juist zo aantrok waren de gebeurtenissen in de serie. Het is gewoon (helaas) de keiharde werkelijkheid die op scholen afspeelt (oké misschien niet zo heftig als in de serie). Maar waar gaat de serie dan precies over? Je lees het hieronder:

Als kijker volg je het leven van Clay Jensen. Recent heeft een klasgenoot van hem, Hannah Baker, zelfmoord gepleegd. Als hij op een dag thuiskomt, vindt hij een doos met tapes voor zijn voordeur. Op deze tapes legt Hannah uit wat haar dertien redenen waren om zelfmoord te plegen.

Vanaf het moment dat Clay begint met het luisteren van tape 1, merk je dat dit een diepe impact op hem heeft. Je ziet hem veranderen van een doodnormale, ietwat onzekere en ongemakkelijke jongen, naar iemand die paniekaanvallen heeft en constant gestrest is. En dat is ook niet zo gek, als je kijkt naar de heftige onderwerpen die aan de kaak gesteld worden. Wel is het een vrij bizarre situatie die geschetst wordt. Iedereen die een reden vormt voor de dood van Hannah, heeft de tapes gekregen. Dit zijn vrijwel allemaal tieners, waarvan sommigen niet eens stil hebben gestaan bij het kwaad dat ze hebben verricht. Een opsomming aan gebeurtenissen hebben geleid tot haar zelfmoord. Maar door het luisteren van die tapes voelen een paar mensen zich persoonlijk verantwoordelijk voor haar dood.

Er zitten een aantal vrij heftige scenes in deze serie. Waaronder een verkrachtingsscene, die pijnlijk en realistisch aanvoelt. Een moment dat ook emoties bij de kijker oproept. De bewustwording dat dit soort situaties zich ook voordoen in het echte leven, kan hard aankomen. Je staat er als kijker zo dichtbij, dat je je enorm betrokken voelt. De serie heeft 4 seizoenen, en daar zal het ook bij blijven.

Natascha Stasse

www.nataschablogt.nl

Meer Netflix series

Heb je de bovenstaande drie series al gezien? Of wil je gewoon nog meer lezen omtrent Netflix series? Bekijk dan ook dit artikel omtrent Spaanse series op de populaire streamingdienst.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws rondom Netflix series en andere content? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter