Tutorial | Prop Dynamiet

Onze special effect en visual effects man, Raymond Doetjes van Subliminal Artist Productions, neemt ons mee in zijn nieuwste video, waarin hij prop dynamiet staven maakt voor een project van een cliënt, die men veilig kan aansteken.

Prop dynamiet staven

Het woordje “prop” behoeft eerst toelichting. Prop betekend “property of” en wordt in het Nederlands uitwisselend gebruikt met de term rekwisiet. Een rekwisiet is een voorwerp waar acteurs in een toneelstuk, film of serie gebruik van maken. Het maakt als het ware deel uit van de zogeheten mise-en-scène van de film of serie. Rekwisieten kunnen voorwerpen zijn die door acteurs vastgehouden worden, zoals een zwaard of geweer, maar ook objecten welke in het decor geplaatst worden, zoals stoelen of schilderijen.

Dynamiet rekwisieten, worden veelvuldig gebruikt en vaak worden deze voor iedere klant opnieuw gemaakt. Raymond was het zat na 5 of 6 keer een aantal staven steeds opnieuw te hebben gemaakt. Hij besloot daarom om eens set dynamiet staven te maken, die een nieuwe jasje kunnen krijgen en eenvoudig voorzien kunnen worden van andere type lontjes. Of snel gereset kunnen worden voor een nieuwe take.

Wil jij weten hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen? Bekijk dan de onderstaande video:

Vond jij deze video leuk en leerzaam? Of denk je dat een andere film tutorial je misschien beter ligt? In beide gevallen raden we je aan om ook eens naar onze andere tips te kijken, waaronder:

Het complete overzicht van film tutorials is hier te bekijken.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter