UPDATE | Horrify – Is deze horror streamingdienst verbeterd?

Ondanks dat streamingdiensten als Netflix en Videoland voor ieder wel wat wils hebben voelen liefhebbers van bepaalde genres zich soms wat tekortgedaan. Zo hebben veel horrorfans het beperkte aanbod na een paar weken alweer gezien. Vandaar dat er eind 2018 een dienst genaamd Horrify werd opgericht. Zoals de naam waarschijnlijk al deed vermoeden richt deze service zich uitsluitend op horrorfilms.

Gezien ik zowel geïnteresseerd ben in horror als streamingdiensten heb ik Horrify ten tijde van de release direct uitgeprobeerd. Mijn ervaringen van destijds zijn hier te lezen. In het kort kwam het erop neer dat ik het een interessant project vond, maar het aanbod nog een beetje karig was. Of Horrify in de tussentijd beter geworden is kun je lezen in de onderstaande update.

Mijn Horrify ervaringen

Het viel direct op dat er het een en ander aan de dienst vernieuwd is. Zo is de indeling aangepast en zijn er ook enkele elementen toegevoegd. Het meest opvallende was de ‘Horrify Film Guide’, een verzameling video’s waarin steeds een bepaalde titel uitgelicht wordt. Een voorbeeld van zo’n filmpje zie je hieronder.

Interface

Qua interface is er het een en ander veranderd. Zo zijn er een aantal categorieën bijgekomen, voornamelijk om bepaalde titels wat extra te kunnen uitlichten. Ondanks dat de nieuwe categorieën en bijbehorende content wat mij betreft een welkome aanvulling zijn, vind ik het er persoonlijk niet echt overzichtelijker op geworden. Al is het niet extreem storend en waarschijnlijk slechts een kwestie van wennen.

Aanbod

Dan het antwoord op misschien wel de belangrijkste vraag…is het aanbod van Horrify verbeterd? Veel mensen die in de eerste week lid werden gaven namelijk aan dat de hoeveelheid films een beetje tegenviel. Ook zouden er voornamelijk wat onbekendere titels op staan. Dit was kritiek waarin ik mezelf eigenlijk wel kon vinden.

Gelukkig kan ik je vertellen dat het aanbod een stuk interessanter is geworden. Naast enkele oude klassiekers zijn er nu ook wat modernere titels te vinden, zoals bijvoorbeeld Train To Busan en Hostel. Ook zijn er tegenwoordig series op Horrify te vinden, waaronder Hannibal met Mads Mikkelsen. Een hele verbetering dus.

Mocht jij echter hopen op een dienst die als het ware je complete DVD-collectie zou kunnen vervangen dan moet ik je teleurstellen. Horrify is op dit gebied te vergelijken met Netflix. Er staat veel op, maar zeker niet alles. Wat gezien de rechten echter ook bijna niet haalbaar is.

Een ander positief punt is dat er tegenwoordig producties verschijnen die in samenwerking met Horrify gemaakt worden. Deze projecten heten dan ook ‘Horrify Originals’. Ondanks dat er hiervan nog maar een paar gemaakt zijn vind ik het wel een erg stoer idee.

Horrify App

Er is inmiddels ook een Horrify app gelanceerd. Hiermee kun je ook via je smartphone en tablet naar Horrify gebruiken. Uiteraard heb ik deze ook even getest en hij werkt prima. Ik zou zelf liever via mijn pc kijken, maar dat is natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeuren.

Mensen die opzoek zijn naar een speciale applicatie voor op hun Smart TV moet ik teleurstellen. Deze is er namelijk nog steeds niet.

Voordelen:

+ Onbeperkt horrorfilms kijken!

+ Vrij betaalbaar en de eerste twee weken gratis

+ Horrify originals

Nadelen:

– Geen vervanging voor je DVD-collectie

Horrify app

Waar Horrify ten tijde van de lancering nog niet optimaal was kan ik je vertellen dat de dienst inmiddels een stuk interessanter geworden is. Met name het aanbod is erop vooruitgegaan. Ook de originele content die de dienst laat produceren is interessant. Al is het natuurlijk wel de vraag of ze nog mee door zullen gaan.

Wil je meer weten over Horrify? Klik dan hier!

Martijn Pijnenburg