Vikings seizoen 6 deel 2 vanaf 1 juli op Netflix

Vikings seizoen 6 deel 2, het allerlaatste seizoen, is in Nederland vanaf 1 juli 2021 te zien bij Netflix. De eerste helft verscheen vorig jaar al bij de streamer en in juli is het nu de beurt aan de resterende tien afleveringen. Je kunt de officiële trailer van het laatste seizoen hieronder bekijken.

Vikings, de veelgeprezen, Emmy Award-winnende serie van de maker en enige schrijver Michael Hirst (Elizabeth, The Tudors) is een familiesaga die de opmerkelijke verhalen vertelt over de levens en epische avonturen van de Scandinavische raiders en ontdekkingsreizigers uit de donkere middeleeuwen. In seizoen 6B komen we er eindelijk achter wie de heerser van Kattegat zal zijn.

Vikings seizoen 6 deel 2 op Netflix

Vikings speelt zich af aan het begin van het tijdperk van de Vikingen, het einde van de achtste eeuw, en brengt ons naar de brute en mysterieuze wereld van Ragnar Lothbrok, een Viking krijger en boer die niets liever doet dan ontdekken en plunderen op zee. Zijn ambities zetten hem op gespannen voet met zijn leider Earl Haraldson, die wil dat ze naar het arme Oosten gaan in plaats van naar het onbekende Westen. Wanneer Ragnar een verbond sluit met zijn vriend Floki om een nieuwe boot te bouwen en daarmee vervolgens toch naar het Westen te varen, barst het conflict pas echt los.

In deel 1 van seizoen 6 zagen we twee nieuwe karakters: de stedendwinger en Vikingprins Oleg van Novgorod en Erik, een uitstekende krijger die als outlaw overleeft door zijn slimheid en vechtkunst. De laatste aflevering eindigde met Bjorn, zojuist neergestoken door zijn broek Ivar. En terwijl Ubbe en Torvi in IJsland zoeken naar Floki, blijven we in spanning over het lot van Harald. De laatste tien afleveringen van seizoen 6B op Ziggo zullen de onderlinge strijd tussen de zoons van Ragnar tot een einde gaan brengen. We gaan zien of Bjorn nog leeft, wat er met Floki gebeurd is, en komen er eindelijk achter wie de heerster van Kattegat zal zijn.

Seizoen 6 is het laatste seizoen voor het Noorse epos. Bedenker Michael Hirst vertelde:

“I always knew how ‘Vikings’ would end and, after 89 episodes, I truly believe the saga of Ragnar Lothbrok and his sons has been told and we are leaving our beloved fans with the proper and definitive ending they so deserve. Although it is bittersweet there are still 20 episodes left and the most ambitious and intensely emotional episodes are still to come.”

De cast bestaat uit namen als Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Alexander Ludwig, Peter Franzén, Alex Høgh Andersen, Marco Ilsø, Jordan Patrick Smith.

Vanaf 1 juli 2021 stream je het slotstuk van Vikings seizoen 6 deel 2 (seizoen 6B) bij Netflix. Veel fans vragen zich af of er een Vikings seizoen 7 zal verschijnen. Helaas is het verhaal van Vikings na zes seizoenen voorbij. Toch is er ook enigszins positief nieuws, want de serie gaat in een andere vorm wel verder. Eerder werd bekend dat er een spin-off gaat komen van de reeks onder de naam Vikings Valhalla.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter