WandaVision aflevering 5 heeft schokkende onthulling voor MCU


LET OP SPOILERS


Aflevering 5 van WandaVision verscheen vrijdag eindigde met een schokkende onthulling die het Marvel Cinematic Universe voor altijd zou kunnen veranderen. De serie bracht Wanda’s broer Pietro terug, die stierf in Avengers: Age of Ultron. Maar de persoon die aan het einde van de aflevering bij Wanda aanbelde, was niet de Pietro die we ons herinneren. In plaats daarvan verscheen Evan Peters, die Quicksilver speelde in de X-Men-films.

Dit verbrijzelt volledig alle ideeën over hoe Marvel Studios de X-Men en het multiversum zou kunnen aanpakken, waardoor de geruchten over Spider-Man 3 geloofwaardig maakt.

Evan Peters in WandaVision 

Aaron Taylor-Johnson speelde een versie van Quicksilver in Marvel’s Age of Ultron. Tegelijkertijd speelde Evan Peters de hoofdrol in Fox’s X-Men: Days of Future Past als een andere versie van hetzelfde personage. Destijds waren de twee franchises eigendom van concurrerende filmstudio’s. Disney/Marvel mochten geen X-Men in de films laten verschijnen of het woord mutanten gebruiken.

In 2019 verwierf Disney de film- en tv-eigendommen van Fox. Nu hebben ze de rechten op personages, waaronder Deadpool, de X-Men en Peters’ Quicksilver. Eenmaal voorbij de schok en vreugde van het zien van het X-Men-personage in een Disney/Marvel-film, beginnen fans veel vragen en vermoedens te krijgen. Dit is de eerste grote stap voor Marvel Studios om elementen van de X-Men-franchise op te nemen. Waar het naar toe gaat is nog onduidelijk.

Acteur Paul Bettany sprak eerder al over een grote cameo tijdens een gesprek met Black Girl Nerds. Hij zei:

“There’s stuff that I can’t talk to you about, where I get to work with an actor that’s going to be a surprise for everybody. I get to work with an actor that I’ve been wanting to work with forever, who is just unbelievable. We have some real fireworks together.”

Hoofdschrijver van WandaVision, Jac Schaeffer, verwees naar Pietro in de derde aflevering. Terwijl ze met Entertainment Tonight sprak, begon ze over de beslissing om Quicksilver naar de voorgrond te brengen. Ze zei:

“So, my approach with Wanda was to look at the entirety of the woman, right? All of herself and all of her experiences and all of her trauma, and losing Pietro is a big part of that and having been a twin is a big part of that. As far as the placement of it, that was a lot of the work in the writers’ room, was when do we have these moments? When do we reveal things? When do we delve into authenticity? Because the sitcom stuff, there’s the patina of the happy, false environment and the happy, false self a little bit, so it made sense to me in that moment for her to have some emotional honesty.”

WandaVision op Disney Plus

WandaVision speelt zich af in de jaren vijftig en volgt het verhaal van de superhelden Scarlet Witch en Vision, gespeeld door Elizabeth Olson en Paul Bettany. De serie combineert de stijl van klassieke sitcoms met het Marvel Cinematic Universe waarin Wanda Maximoff en Vision – twee superkrachtige wezens die hun ideale leven in een buitenwijk leiden – beginnen te vermoeden dat alles niet is wat het lijkt.

De serie zag ook de terugkeer van Kat Dennings naar het MCU zijn. Haar rol als Darcy Lewis speelde ze voor het laatst in Thor: The Dark World uit 2013. Daarnaast zijn er rollen voor Randall Park, die terugkeert als FBI-agent Jimmy Woo uit Ant-Man and the Wasp en Kathryn Hahn en Teyonah Parris als de volwassen versie van Monica Rambeau, een personage dat voor het eerst haar opwachting maakte in Captain Marvel.

Jac Schaeffer (Captain Marvel) fungeert als producer, showrunner en hoofdschrijver van de serie. Matt Shakman regisseert de serie.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter