Komt er nog een Cowboy Bebop seizoen 2?

Komt er nog een Cowboy Bebop seizoen 2? Helaas hebben we slecht nieuws voor de fans van de reeks. Netflix heeft de live-action adaptatie van Cowboy Bebop na slechts één seizoen officieel geannuleerd. De serie met 10 afleveringen ging vorige maand in première op de streamingdienst en werd op 19 november gemengd ontvangen. Ondanks dat de serie wereldwijd 74 miljoen kijkuren behaalde, daalde de kijktijd vorige week met meer dan 59 procent. Lees hier onze recensie van het eerste seizoen.

In de serie spelen John Cho, Mustafa Shakir, Daniella Pineda en Elena Satine als respectievelijk Spike, Jet, Faye en Julia. De adaptatie is sinds 2017 in ontwikkeling en liep enkele jaren vertraging op vanwege het niet kunnen vinden van een distributeur, Cho raakte geblesseerd aan zijn knie en de COVID-19-pandemie.

Cowboy Bebop seizoen 2

Cowboy Bebop is een spetterende ruimtewestern over drie premiejagers, oftewel ‘cowboys’, die aan hun verleden proberen te ontkomen. De dodelijke Spike Spiegel (John Cho), Jet Black (Mustafa Shakir) en Faye Valentine (Daniella Pineda) lijken totaal niet elkaar, maar vormen een vechtlustig, sarcastisch team dat op zoek gaat naar de gevaarlijkste criminelen in het zonnestelsel, voor de juiste prijs. Maar na de nodige vecht- en scheldpartijen worden ze toch ingehaald door hun verleden.

Netflix’ live-action Cowboy Bebop serie is gemaakt door Andre Mac en Jeff Pinkner op basis van een script geschreven door Christopher Yost (Thor: Ragnarok) en Javier Grillo-Marxuach.

Rollen zijn er voor John Cho als Spike Spiegel, Mustafa Shakir als Jet Black, Daniella Pineda als Faye Valentine, Alex Hassell als Vicious en Elena Satine als Julia.

Cowboy Bebop is een coproductie tussen Netflix en Tomorrow Studios, waarbij Michael Katleman en Alex Garcia Lopez alle 10 afleveringen regisseren die afgelopen mei in Nieuw-Zeeland werden geproduceerd. Voor de live-action serie zal ook de originele anime-componist Yoko Kanno terugkeren om de soundtrack te maken. De originele anime duurde slechts 26 afleveringen en één special eind jaren negentig en had later een speelfilm, Cowboy Bebop: The Movie, uitgebracht in 2001.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter