Wat is de beste Scream film? (Rangschikking)

De filmtheaters hebben onlangs hun deuren weer mogen openen. Een van de films die je kunt gaan bekijken is Scream. Het gaat hier om het vijfde deel in de gelijknamige slasher-reeks. Dit was voor ons redenen genoeg om een artikel te maken rondom de vraag ‘‘Wat is de beste Scream film?”

Iedere Scream film gerangschikt

We hebben voor dit lijstje zowel gekeken naar onze eigen meningen als de beoordelingen op websites als IMDB.

4. Scream 3

De derde film in de Scream reeks wordt door veel fans als het minste deel gezien. Volgens critici valt de film een beetje terug op afgezaagde horror clichés en zijn de personages oppervlakkig te noemen.

3. Scream 4

De originele Scream film was met name een hit omdat er op een creatieve manier werd ingespeeld op de horrorclichés die destijds veel gebruikt werden. Het bijna 15 jaar later uitgebrachte vierde deel deed zijn best om met de tijd mee te gaan en weer in te spelen op dat tijdperk. Alhoewel dit niet altijd even goed lukte is het geen onaardige film geworden. Critici vonden dat de formule van de film inmiddels een beetje uitgekauwd was, maar waren wel te spreken over de regie van Wes Craven.

2. Scream 2

In veel reeksen wordt de eerste film als de beste gezien, maar er zijn uitzonderingen. Kijk bijvoorbeeld naar Alien en Terminator. In het geval van Scream wordt het tweede deel niet perse als het beste gezien, maar eindigt deze vaak – heel toepasselijk – op de tweede plek. Recensenten konden vooral de manier waarop deze film de spot dreef met sequels waarderen. Ook vonden veel kijkers de film bijna net zo pakkend en vermakelijk als het origineel.

De beste Scream film: Deel 1

Wat is er nou leuker dan het origineel? Ook in het geval van Scream blijft de eerste film het meest gewaardeerd. De film staat bekend als een parodie op het slasher-genre, die daarnaast ook nog eens eng en spannend is.

De nieuwste Scream film

Gezien we spoilers zoveel mogelijk willen voorkomen hebben we nog niets over de vijfde Scream film – ook wel bekend onder de titel Scream 5 – geschreven. Blijf onze site echter in de gaten houden voor een recensie rondom deze film.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter