Film Tip | Bad Times at the El Royale (Disney+ Star)

Disney+ heeft de afgelopen week Star gelanceerd, een gloednieuwe categorie met films en series voor volwassenen. Martijn probeerde het uit en zag de film Bad Times at the El Royale. Dit is volgens hem een aanrader en in dit artikel lees je waarom hij dit vind.

Titel: Bad Times at the El Royale
Regisseur:
Drew Goddard
Cast: Dakota Johnson, Jeff Bridges, Cynthia Erivo, Lewis Pullman, Jon Hamm, Cailee Spaeny, Nick Offerman
Scenario: Drew Goddard
Genre: Thriller, mysterie
Speelduur:
140 min
Release:
11 oktober 2018 (nu te zien op Disney+ Star)

Bad Times at the El Royale mini recensie

De film Bad Times at the El Royale speelt zich af in ‘El Royale’, is een bijzonder hotel dat ligt op de grens tussen California en Nevada. Centraal staan enkele excentrieke gasten, ieder met een eigen geschiedenis. Al snel komen hun verhalen samen, wat leidt tot een gewelddadige climax…

Er zijn films waarbij het beter is om er van tevoren zo min mogelijk over het verhaal te weten. Dat geldt wat mij betreft ook voor Bad Times at the El Royale. Het enige dat ik daarom nog over het verhaal wil vertellen is dat ik het een beetje moeizaam van start vond gaan. De aanwezigheid van enkele interessante acteurs maakte echter veel goed. Met name de aanwezigheid van Jeff Bridges (The Big Lebowski, True Grit) was een aangename verassing. Een ander positief punt is de muziek. Zo zijn er gedurende de film een aantal oude hits te horen, die veelal op een creatieve manier ingezet worden. Niet nieuw (Scorsese en Tarantino doen dit tenslotte ook), maar nog steeds vermakelijk.

Wie de eerste drie kwartier door weet te komen (wat gezien de bovenstaande zaken eigenlijk niet eens een straf is) wordt beloond op een spannende thriller die met momenten deed denken aan Quentin Tarantino’s The Hateful Eight. Daarbij is Bad Times at the El Royale geregisseerd door Drew Goddard, die in 2011 zijn regiedebuut The Cabin in the Woods* uitbracht, een veelgeprezen horrorfilm met enorm veel zelfspot. Bad Times at the El Royale is iets minder over-the-top, maar bevat wel een beetje dezelfde stijl.

Heb jij zin in avondje spannend en spektakel maar geen zin in de zoveelste voorspelbare politie- of superheldenfilm? Geef Bad Times at the El Royale dan zeker een kans!

Waarom kijken?

  • Spannend
  • Goede cast
  • Sterke soundtrack

Bad Times at the El Royale is nu te zien via Star, de nieuwe categorie op Disney+.

Disney Plus Star

Je kunt de film overigens ook huren via onder andere Amazon Prime Video (met bijbetaling dus), iTunes en Pathé Thuis.

*Heb jij meer interesse in het bovengenoemde The Cabin in the Woods? Daarvoor kun je terecht bij Netflix of Videoland

Martijn Pijnenburg

In de rubriek ‘Film Tip‘ lichten we recente films uit die we aan onze lezers kunnen aanbevelen. Dit altijd met een korte recensie of toelichting, waarin we vertellen waarom de betreffende titel een aanrader is.