De 5 beste horrorfilms op Netflix

Het is alweer bijna Halloween en dat betekent voor veel mensen dat ze een of meerdere horrorfilms gaan kijken. Waar we onlangs al een lijstje maakte met de beste horrorfilms op Videoland en Amazon Prime Video, is nu Netflix aan de beurt.

Het was even een uitdaging om te beslissen welke 5 Netflix horrorfilms nou ”het beste” waren, maar het is ons gelukt. We hebben hierbij wel geprobeerd om zowel klassiekers als wat recentere films in het lijstje op te nemen.

1. Gerald’s Game (2017)

In Gerald’s Game zien we een stel dat enkele dagen in een afgelegen vakantiehuisje verblijft. Tijdens een bondage-spelletje krijgt de man echter een hartaanval, waaraan hij komt te overlijden. Met als gevolg dat de vrouw vastgeketend achterblijft en geen kant op kan. Dit klinkt misschien als het uitgangspunt voor een korte film, maar Gerald’s Game duurt echter ruim anderhalf uur. Het interessante is dat de film vanwege de creatieve aanpak hierdoor alleen maar spannender wordt. Hoe dat precies zit kun je beter zelf ontdekken.

Gerald's Game horrorfilm Netflix

2. The Shining (1980)

Er is een grote kans dat je deze film allang kende, maar deze klassieker hoort toch echt in een lijstje met ”5 beste horrorfilms” thuis. In The Shining zien we een gezin (vader, moeder en zoontje Danny) dat een paar maanden in een leegstaand en ingesneeuwd hotel moet verblijven. Al snel blijkt dat het er een hoop dingen mis zijn met het hotel. Zowel Danny als zijn vader beginnen rare dingen te zien. Daarnaast lijkt vader steeds meer geneigd te zijn om zijn gezin wat aan te doen…

The Shining is een erg sfeervolle film met ijzersterke regie van Stanley Kubrick, een van de meest spraakmakende filmmakers allertijden. We vinden het altijd een beetje stom om te zeggen dat je een film gezien moet hebben, maar voor deze titel zouden we bijna een uitzondering maken. Er kwam vorig jaar overigens een vervolg op The Shining uit, dat nog best goed was. Je kunt deze film via Amazon Prime Video bekijken.

3. Les Affamés (2017)

Denk jij alle zombiefilms al gezien te hebben? Of spreken ze jou niet helemaal aan? Overweeg dan om Les Affamés een kans te geven. Deze film is namelijk heel anders dan de gemiddelde film in het genre. Dit komt omdat de personages een stuk realistischer aanvoelen dan in de gemiddelde zombiefilm. Tevens is er niet sprake van één hoofdpersoon, waardoor het meer een verassing blijft wie er wel en niet zullen overleven. Sta jij open voor wat nieuws? Dan is Les Affamés een aanrader.

4. Sleepy Hollow (1999)

Regisseur Tim Burton verwerkt vaak horror-elementen in zijn films, maar de meeste van zijn films behoren desondanks tot een ander genre. Het is eigenlijk alleen Sleepy Hollow dat als volwaardige horrorfilm gezien kan worden. Al bevat ook deze titel veel fantasy-elementen. Hoe dan ook, vanwege de sterke sfeer is Sleepy Hollow uitermate geschikt voor Halloween. Ook de interessante personages (onder andere vertolkt door Johnny Depp en Christopher Walken) maken deze film de moeite waard.

Lees hier een uitgebreide Sleepy Hollow recensie.

5. The Babysitter (2017)

In navolging van de Videoland en Amazon Prime horrorfilms artikelen leek het ons leuk om ook dit keer weer af te sluiten met een komische titel. Dit keer hebben we gekozen voor The Babysitter, favoriet van onder andere onze recensent Ray Doetjes. Het uitgangspunt is vrij simpel. Cole, een onzekere puber is verliefd op zijn knappe en populaire oppas Bee. Zij blijkt echter lid te zijn van een bizarre sekte. Als Bee op een avond Cole’s huis wil gebruiken voor haar duistere praktijken blijkt deze bereidt om het tegen haar op te nemen. Met alle bloederige gevolgen van dien.

Bedankt voor het lezen! We zijn benieuwd of je jezelf in dit lijstje kunt vinden…laat het gerust weten via Instagram of Facebook, dat vinden we altijd leuk.

Meer horrorfilms

Mocht jij Netflix al uitgekeken hebben dan kun je ook bij Videoland en Amazon Prime Video terecht voor horrorfilms. Hier lees je wat de beste horrorfilms binnen het Videoland aanbod zijn en wat de aanraders voor Amazon Prime Video zijn is te lezen in dit artikel.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter