Bekijk de eerste aflevering van Looney Tunes Cartoons op Youtube

Vandaag, op 27 mei, is de lancering van de nieuwe steamingsdienst HBO Max. Eén van de originele programma’s van de streamingsdienst is de gloednieuwe animatieserie Looney Tunes Cartoons. Afgelopen jaar heeft zowel HBO als Warner Bros. korte fragmenten van deze serie uitgebracht ter promotie van HBO Max. Helaas is deze streamingsdienst nog niet in Nederland beschikbaar, maar op Youtube kun je wel alvast de eerste aflevering zien.

Looney Tunes Cartoons is een serie die geïnspireerd is op de klassieke Looney Tunes shorts van Warner Bros. die tussen 1929 en 1969 in de bioscoop draaiden. De bekende personages als Daffy Duck, Bugs Bunny en Tweety zijn nog regelmatig te zien geweest in andere tv-series en speelfilms. In deze serie wordt echter een format aangenomen dat dichter in de buurt zit van de klassieke shorts. De eerste aflevering is tien minuten lang, en bestaat uit verhaaltjes die tussen 30 seconden en zes minuten duren.

Het is nog onduidelijk wanneer HBO Max in Nederland beschikbaar wordt. Naast nieuwe films en series zal het ook veel klassiekers bevatten, waaronder originele Looney Tunes tekenfilms. Ook werd eerder al bekend dat de ‘Snyder Cut’ van Justice League in 2021 in première zal gaan op HBO Max.

Ben jij benieuwd naar de nieuwe Looney Tunes serie? Bekijk hier ook meer video’s die zijn vrijgegeven.