Entertainmenthoek stopt | Een terugblik van Peter

Zoals vele bezoekers wel opgevallen zou zijn, zijn er sinds enkele weken geen nieuwe berichten meer verschenen op Entertainmenthoek.nl. Wel dat heeft zo zijn redenen…

Entertainmenthoek stopt Peter


Lees ook de afscheidsblogs van Martijn en Sandro


Afgelopen jaar kwamen Glenn (Vriend, hoofdredacteur en mede-oprichter) en ik een paar keer samen om de voorlopige toekomst te bespreken van Entertainmenthoek. Hoe we verder zouden gaan en wat de verdere plannen waren voor de site.

Tijdens dat gesprek kwam naar voren dat enkele redactieleden en hijzelf langzamerhand andere doelen in hun leven wilden nastreven. Ikzelf had al enkele jaren geleden een (grote) stap teruggenomen in mijn werkzaamheden voor Entertainmenthoek en daarbij alles uit handen gegeven aan Glenn. Dankzij zijn mateloze inzet is Entertainmenthoek een nog groter succes geworden. Iets wat wij beiden nooit echt gedacht hadden. Zeker niet als ik zou terugkijken hoe alles ooit begonnen is.

In 2012 begon dit eigenlijke avontuur als (Solvi’s) Filmhoek.nl. Ik had net een Pathé Unlimited Gold pas aangeschaft en bezocht bijna wekelijks de bioscoop. En gezien ik al een filmgeek was en vrienden mij altijd alles over films vroegen, vond ik het wel leuke manier om dat via een website aan te bieden.

Zo gezegd, zo gedaan. Mei 2012 werd het domein geregistreerd en begon ik voorzichtig recensies schrijven. Gewoon voor de lol en zonder enige bijbedoelingen. Maar door drukte bezocht ik steeds minder de bioscoop en schreef dus ook steeds minder recensies. Ergens in oktober schreef ik mijn laatste recensie, namelijk: James Bond – Skyfall. De website bloedde een beetje dood. Totdat ik ergens op Facebook een recensie tegenkwam van een zekere Glenn. Een man die mij zeker niet onbekend was, want Glenn en ik kwamen elkaar vaak tegen in Club Rouge. Hierop sprak ik hem aan en zo begon het balletje te rollen. We zouden ieder recensies gaan schrijven voor Filmhoek.nl. Een kleine doorstart om het maar zo te zeggen.

Vanaf toen begon het balletje opnieuw te gaan rollen, maar dit keer harder. Mede door Glenn kwam er nieuws op de website. Dat had als positief gevolg dat er steeds meer deuren open gingen dankzij de toenemende bezoekersaantallen van de site. Een van deze deuren was een bezoekje aan Comic Con Brussels. Gevolgd door persvoorstellingen bij alle filmdistributeurs en uiteindelijk zelfs premières. Ook kregen wij de mogelijkheid prijsvragen te kunnen aanbieden. We gingen ook samenwerkingen aan met, o.a. Dutch Comic Con en enkele andere partijen. Ons netwerk werd steeds groter hierdoor. Een hele mooie ontwikkeling. En elke keer stonden wij er verbaasd en met een brede glimlach erna te kijken.

Steeds meer nieuws, recensies, reportages en vooral het verkeer naar de website nam hierdoor hand over hand toe. De posts, maar ook de foto’s, veroorzaakte voor enkele problemen. Zo erg dat wij, als Filmhoek.nl, een ander hostingbedrijf moesten gaan zoeken om al het verkeer en opslag aan te kunnen. Gelukkig konden wij dit binnen een dagje oplossen en meteen door gaan.

Ook onze ‘staf’ groeide gestaagd mee. Dankzij Glenn kwam eerst Immy bij ons aanwaaien en niet veel later werd zij gevolgd door Sandro, Martijn, Fabian, Dennis en vele gastrecesenten. We hadden zelfs een gastrecensent vanuit de VS aan ons ‘team’ kunnen binden. Ook hier weer een mooie groei.

Maar we merkte steeds meer dat de naam Filmhoek.nl niet meer adequaat was voor het nieuws dat wij brachten. Wij, vooral ik, hadden andere ambities om de ‘hoek.nl’ verder uit te breiden. Inmiddels hadden wij al een zuster website opgestart, namelijk: Teeveehoek.nl. Maar twee losse websites, die ieder apart benaderd moesten worden om up-to-date te houden, was erg onhandig. Daar moest hoognodig een oplossing voor komen. En na lang overleg werd de beslissing genomen om alles samen te brengen en het geheel te rebranden in: Entertainmenthoek.nl

Nou, toen ging het helemaal los. Meer aanbiedingen, samenwerkingen en nog meer bezoekers. We werden steeds vaker graag overal gezien en kregen uit allerlei hoeken uitnodigingen. Wij werkten mee aan crowdfundig projecten, mochten acteurs, regisseurs en allerlei andere mensen binnen de industrie interviewen. Samenwerking met o.a. Dutch Comic Con werden sterker en leuker. Een hele kick.

Langzamerhand kwam voor mij een moment dat ik terug moest stappen van mijn werkzaamheden bij Entertainmenthoek. Het was moeilijk te combineren met andere projecten die ik aan het ontwikkelen was. Gelukkig had Glenn de touwtjes goed in handen en leidde het bedrijf gestaagd verder.

Zo namen wij ook afscheid van enkele andere zeer gewaardeerde stafleden, zoals Immy, Fabian, Dennis en enkele gast-recesenten. Plekken die erg moeilijk waren op te vullen. Er viel hierdoor een groot gat in de bezetting. Maar ondanks dat obstakel ging de website gewoon door. Ook dankzij de ongekende inzet van Sandro, Martijn en Kimberly, groeide wij verder. Alles onder het toeziende oog van hoofdredacteur (en held), Glenn.

Maar zoals je in het begin hebt kunnen lezen, is er toch een ‘harde’ beslissing genomen, namelijk: Het einde van Entertainmenthoek.nl

Dit is mij natuurlijk ook niet in de koude kleren gaan zitten. Het was een zeer moeilijk beslissing. Ja, ook voor mij, want ik neem afscheid van een 10-jarig avontuur waar ik echt van heb genoten. En ik hoop vooral dat jij, als lezer, dat ook hebt gedaan. Samen met ons.

Daarom wil ik via deze weg dan ook echt iedereen oprecht bedanken. Iedereen uit het verleden en het heden met wie ik, maar vooral wij als Entertainmenthoek zijnde,.. heb samengewerkt. Dank voor het bezoek en vertrouwen dat men aan onze website heeft geschonken. Erg bedankt voor dit geweldige avontuur.

Wij, de hele crew van Entertainmenthoek, gaan nu ieder onze eigen kant op, maar wij sluiten de boel niet gewoon af. Nee. Wij gaan dit mooie einde eerst samen vieren met een etentje en een drankje.

De website zal ook niet zomaar afgesloten worden, maar voor de komende tijd nog gewoon open blijven. Wat er vervolgens met het platform gebeurt is nog even afwachten.

Dus tot die tijd: Nogmaals dank voor alles en met vriendelijke groet,

Peter Solvani
Eigenaar en oprichter van:
Solvi’s Filmhoek & Entertainmenthoek.nl