Fans klagen Universal aan wegens het knippen van Ana de Armas uit Yesterday

Twee fans van Ana de Armas hebben een miljoenen rechtszaak aangespannen tegen Universal Pictures omdat de actrice niet in de film Yesterday (2019) te zien was. Dat meldt Variety. De Armas was wel te zien in de trailers, en de twee Amerikanen vinden dat een geval van misleidende marketing. Bekijk de trailer hieronder.

Conor Woulfe, 38, uit Maryland, en Peter Michael Rosza, 44, uit San Diego, zeggen dat ze elk $3.99 hebben betaald om de film Yesterday te huren op Amazon Prime. Tot hun teleurstelling was Ana de Armas echter in geen enkele scene uit de film te zien. Daarom hopen zij met hun rechtszaak minstens 5 miljoen dollar aan vergoeding te krijgen namens alle consumenten die hier de dupe van zijn geworden. Uit de rechtszaak komt de volgende statement.

“Because consumers were promised a movie with Ana De Armas by the trailer for ‘Yesterday,’ but did not receive a movie with any appearance of Ana de Armas at all, such consumers were not provided with any value for their rental or purchase.”

In de romantische fantasiekomedie Yesterday speelt Himesh Patel de singer-songwriter Jack Malik, die op een dag wakker wordt in een alternatieve realiteit waarin The Beatles niet bestaan. Wanneer de wereld gelooft dat hij de Beatles hits heeft geschreven verandert hij in de meest succesvolle singer-songwriter ter wereld. In een verwijderde scene wordt Malik uitgenodigd op de talk show van James Corden, en hier wordt hij voorgesteld aan het personage Roxane, gespeeld door Ana de Armas. Malik speelt voor haar een serenade van het George Harrison lied Something. Bekijk de verwijderde scene hier.

Het personage van Ana de Armas zou in Yesterday een romantische relatie krijgen met het personage van Himesh Patel. Schrijver Richard Curtis vertelde eerder echter al dat het publiek in vroege vertoningen niet blij was met dat Patel’s personage zou afwijken van zijn relatie met zijn ware liefde, gespeeld door Lily James.

“That was a very traumatic cut, because she was brilliant in it. I mean really radiant. You know, it’s one of those things where it’s some of our favorite scenes from the film, but we had to cut them for the sake of the whole.”

Richard Curtis

In de rechtszaak wordt Ana de Armas beschreven als een “talentvolle, succesvolle en beroemde actrice”. Ook worden haar rollen in Blade Runner 2049, Knives Out en No Time to Die genoemd. Universal Pictures heeft vooralsnog geen commentaar geleverd op de zaak.

Ana de Armas in Yesterday

Jack Malik (Himesh Patel, BBC’s Eastenders) is een worstelende singer-songwriter in een klein Engels kustplaatsje. Zijn dromen over roem vervagen snel, ondanks de felle toewijding en steun van zijn jeugdvriend Ellie (Lily James, Mamma Mia! Here We Go Again). Dan, na een raar busongeval tijdens een mysterieuze wereldwijde black-out, wordt Jack wakker om te ontdekken dat The Beatles nooit hebben bestaan​​… en hij vindt zichzelf met een zeer gecompliceerd probleem.

Hij brengt liedjes ten gehoren van een van de grootste band in de geschiedenis aan een wereld die ze nog nooit heeft gehoord, en met een beetje hulp van zijn ironische Amerikaanse agent Debra (Emmy-winnaar Kate McKinnon) wordt Jack in een klap beroemd. Maar dan riskeert hij Ellie te verliezen – de enige persoon die altijd in hem heeft geloofd. Terwijl Ellie in de bioscoop cut van de film een relatie krijgt met de muziekproducent Gavin (Alexander Arnold), zou Jack in een alternatieve cut ook wat krijgen met Roxane (Ana de Armas).

Yesterday is geproduceerd door Tim Bevan en Eric Fellner van Working Title (Les MisérablesLove ActuallyDarkest Hour, de Bridget Jones-films) samen met Matt Wilkinson (Kaleidoscope), Bernie Bellew (Steve Jobs), Richard Curtis en Danny Boyle.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter