Filmrechten LOTR en The Hobbit verkocht aan videospelbedrijf Embracer Group AB

De filmrechten van The Lord of The Rings (LOTR) en The Hobbit zijn verkocht aan videospelbedrijf Embracer Group AB, zo meldt Variety. Het Zweedse bedrijf heeft nu de rechten voor het maken van onder meer films boeken, theater producties, videospellen, themaparken en merchandise gebaseerd op het literaire werk van J.R.R. Tolkien

Een bedrag voor het kopen van de rechten is niet vrijgegeven. Eerder dit jaar werd verwacht dat de franchise tot wel 2 miljard dollar zou kunnen opleveren, nadat Zaentz Co. liet weten de rechten te willen verkopen. Zaentz Co. kocht de rechten en vormde in 1976 wat Middle Earth Enterprises zou worden, waarbij The Saul Zaentz Company vervolgens de rechten in licentie gaf aan bedrijven zoals Rankin/Bass Animated Entertainment, Miramax en New Line Entertainment. De keuze om afstand te doen van de werken van Tolkien na bijna vijf decennia kan tot een grote verandering in de controle van de franchise leiden. De timing van deze verkoop komt ook overeen met Amazons nieuwe serie The Rings of Power, die dit jaar in première zal gaan.

Hoewel Amazon’s The Rings of Power voorlopig aan de plotselinge verandering kan ontsnappen door een juridische maas in de wet met betrekking tot televisieseries, kunnen producties zoals de geanimeerde War of the Rohirrim-theatrale film in twijfel worden getrokken wanneer Embracer de controle over de franchise overneemt. Terwijl Embracer de volledige rechten op de werelden van Tolkien in handen krijgt, zullen fans zeker bezorgd zijn over wat dit kan betekenen voor de toekomst van de fantasiewereld.

Filmrechten LOTR en The Hobbit verkocht

Amazon komt dit jaar ook met de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power. De serie is gebaseerd op de iconische The Lord of the Rings boeken van J.R.R. Tolkien. De langverwachte serie speelt zich af in de Second Age. Dat plaatst ongeveer 3.000 jaar geschiedenis tussen de serie en het begin van The Lord of the RingsPeter Jackson‘s Fellowship of the Rings speelde zich af aan het einde van de Second Age, toen de laatste alliantie van elven en mannen de strijdkrachten van Sauron confronteerde. Het Tweede Tijdperk besloeg bijna 3441 jaar en begon na de verbanning van Morgoth, de duistere heer voor Sauron. Er is in die tijd veel verhaalpotentieel, waaronder de opkomst van Sauron, de creatie van de Ene Ring en de opkomst van de Ringgeesten.

Kijk jij uit naar Amazons The Lord of The Rings in 2022? Naast de Amazon serie is er recent ook een animatiefilm aangekondigd door New Line Cinema en Warner Bros Animation. Deze film zal The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim heten. Lees hier meer over de film.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter