Films van de week | Week 32 en 33 (RRR)

Welkom op deze blog, waarin ik of een andere recensent een schriftelijke update doet van wat er zoal gekeken is de afgelopen tijd. Nu is het week 34 alweer, dus zal ik deze keer week 32 en 33 behandelen. Zoals altijd zal ik proberen om het spoilervrij te houden. Ook zal ik dit stuk weer afsluiten met een ranglijst van alle films die aan bod komen. Dat is wel een beetje de essentie van de blog. Dit keer ga ik het onder andere hebben over de film RRR. Ik zou zeggen: laten we erin duiken!

In week 32 begon ik rustig met de film Délicieux, geregisseerd door Éric Besnard. De film vertelt, op een enigszins geromantiseerde manier, hoe in Frankrijk, vlak voor de bestorming van de Bastille, het concept “restaurant” is ontstaan. Deze film was vooral heel aandoenlijk. Het mikt niet heel hoog met wat het uitdraagt, maar poogt ook nooit meer te zijn dan de som van haar delen. De production design is vooral om van te watertanden, wat natuurlijk een passend pluspunt is voor een film over eten.

Daarna bleef ik in de stemming van eten en trakteerde ik mezelf op The Bob’s Burgers Movie, geregisseerd door dezelfde makers als de serie, namelijk Loren Bouchard en Bernard Derriman. Ik ben sinds kort enorm van de serie en ik word ontzettend blij van een verfilming zoals deze. Het is namelijk exact wat je kan verwachten van een film van Bob’s Burgers, namelijk een aflevering van Bob’s Burgers, maar dan eentje van twee uur. En voor de liefhebbers is de film pure fan service. Niks meer, niks minder. En voor mij is de fan service het stukje klantvriendelijkheid van de burgertoko die ik met beide handen gretig heb aangenomen.

Daarna bracht mijn nieuwsgierigheid mij naar het filmhuis, waar ik En Corps heb gekeken, een dansfilm van Cédric Klapisch. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet echt veel verwachtte van deze film. Ik ging ervan uit dat deze film leuk en mooi zou zijn, maar niet dat het mij omver zou blazen. Nu is dit ook niet echt gebeurd, maar ik heb daarentegen echt bijzonder veel gelachen bij deze film. We zaten al in een relatief kleine zaal, dus die kan sneller gevuld worden met het gelukzalige geluid van gierend gelach, maar er zaten ook nog eens vier mensen achter ons die echt volledig stuk gingen en het was uitermate aanstekelijk. De film had ook een format waar ook genoeg ruimte was voor humor. Wat mij daarnaast ook opviel is dat het dansen zelf de leiding kreeg om een deel van het verhaal te vertellen, zonder woorden. Ik vond het fascinerend en het heeft mij aangemoedigd meer dansfilms te gaan kijken.

Daarna ging ik naar Bullet Train en ik vond hem prima. Graag meer van dit, minder The Lost City of Uncharted.

RRR op Netflix

Vervolgens heb ik de Bollywood film RRR gekeken, geregisseerd door S. S. Rajamouli. Dit is tot nu toe mijn favoriete film van dit jaar en misschien wel een van de beste actiefilms ooit. Deze film heeft het door. Dit is waarvoor mensen naar de bios gaan. Puur escapisme. Puur genot. Een op zichzelf staande, sterk geproduceerde actie-komedie-musical. Hou je van actiefilms? Zet je brein uit en doe je fucking riem om voor dit drie uur durende spektakel. Het is je tijd waard. Beloofd.

Daarna ging ik voor de tweede keer naar Top Gun: Maverick en als je deze nog niet in de bioscoop hebt gezien, doe het zolang het nog kan, want dit is de andere film van 2022 die je gezien moet hebben. Sorry Wakanda Forever, maar in 2022 zullen er geen films meer uitkomen die zo onversneden fantastisch zijn als Top Gun: Maverick.

Daarna heb ik mezelf er toch maar toe gezet een romantische film te kijken. Ik koos voor (500) Days of Summer, geregisseerd door Marc Webb en ik moet zeggen dat ik positief verrast ben. Het omarmt zowel de realiteit van relaties als de extase van verliefd zijn zonder dat het een de ander teniet doet. Het is een perspectief dat mij deed denken aan Dear John en waarvan ik hoop dat dit vaker terug gaat komen in toekomstige rom-coms.

Tot slot heb ik voor de zoveelste keer The Hangover van Todd Phillips gekeken. Het is een slim in elkaar stekende komedie, maar ik zal nooit kunnen uitleggen waarom ik er naar terug blijf keren. Er is iets dat een hypnotiserende werking heeft. Misschien het thema, het concept, de bizarre uitwerking, of de buitengewoon soepele pacing. Geen idee.

1. RRR
2. Top Gun: Maverick
3. The Hangover
4. (500) Days of Summer
5. The Bob’s Burgers Movie
6. En Corps
7. Délicieux
8. Bullet Train

Kijk vooral deze films en laat weten in hoeverre je het eens bent met de ranglijst. Bedankt voor je tijd, geniet van je week, en tot de volgende keer!

De vorige film van de week blog is hier te lezen.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter