Harde lockdown | Bioscopen vanaf morgen dicht

Heb je Spider-Man: No Way Home al kunnen zien? Anders zul je een extra maand moeten wachten, want een nieuwe harde lockdown is vanavond aangekondigd. Volgens Den Haag zal de lockdown zondag 19 december vanaf 05:00 uur ingaan. Dit betekent dat niet-essentiële zaken, waaronder bioscopen, dicht zullen zijn tot in ieder geval 14 januari.

Vanavond om 19:00 heeft de regering een nieuwe persconferentie gehouden. Het Outbreak Management Team adviseerde het kabinet om over te gaan tot de harde lockdown om daarmee verdere verspreiding van de Omikron variant van het coronavirus tegen te houden. Het OMT maakt zich grote zorgen om deze variant, die besmettelijker zou zijn dan eerdere varianten van COVID-19 en waar vaccines mogelijk ook minder effectief tegen zijn.

Alleen essentiële zaken mogen open blijven wat betekent dat de horeca en de sport- en cultuursector weer zijn deuren zal moeten sluiten. Dat geldt dus ook voor bioscopen. Middelbare scholen en andere onderwijsinstellingen moeten ook dicht. Maximaal mogen er 2 mensen in een huishouden op bezoek komen. Hier komt wel een uitzondering voor bij de kerstdagen, waar men 4 bezoekers mag ontvangen. De uitzondering geldt niet voor Oud en Nieuw.

Bioscopen dicht

Nederland bevond zich de afgelopen weken al in een gedeeltelijke lockdown. Hierdoor konden zaken als bioscopen enkel tot 17:00 open blijven, wat voor veel mensen betekende dat ze enkel in de weekenden naar de film konden. Tot 14 januari zullen bioscopen dus geheel dicht gaan. Dit zal een klap betekenen voor de bioscoop sector. Momenteel draaien er grote blockbusters zoals No Time To Die, Encanto, West Side Story en Spider-Man: No Way Home.

Mensen die in deze tijden toch de bioscopen willen steunen kunnen gebruik maken van Picl, waarmee je thuis naar arthouse-films kunt kijken. Deze service werkt met een groot aantal Nederlandse filmhuizen, waardoor je ervoor kunt kiezen om je aankoopbedrag aan een specifiek filmtheater te doneren. Abonnees van Cineville kunnen ook gebruik maken van Vitamine Cineville, een service met een grote selectie aan films die tot voor kort in Cineville bioscopen draaiden. Het gaat om veel relatief nieuwe films, maar ook een aantal klassiekers. Disney en Marvel films kun je ook zien via Disney Plus. De nieuwste titels staan er nog niet allemaal op, maar Encanto zal vanaf 24 december op de streamingsdienst beschikbaar zijn. Marvels Eternals zal op 12 januari volgen.

Kijk Disney en Marvel titels via Disney Plus

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter