Matt Damon bevestigt drieënhalf uur cut van The Last Duel

Sinds 14 oktober draait Ridley Scotts The Last Duel in de Nederlandse bioscopen. Met een lengte van 2 uur en 33 minuten is het geen korte zit. Maar volgens Matt Damon, een van de hoofdrolspelers, bestaat er ook een versie van de film die een uur langer is. Dat vertelde hij in een interview met Cinemablend.

Verlengde versies en director’s cuts van films zijn niet ongewoon in Hollywood. Peter Jackson bracht extended editions uit van zijn Middle Earth trilogieën The Lord of The Rings en The Hobbit. Dit jaar mocht Zack Snyder ook zijn versie van Justice League uitbrengen, volgens fans een superieure cut van Justice league. Maar één regisseur die pas echt bekend staat om zijn director´s cuts is Ridley Scott. Van Blade Runner (1982) alleen al bestaan er 5 tot 7 verschillende versies. Ook van  Kingdom of Heaven (2005) en Alien (1979) zijn alternatieve versies gemaakt.

Matt Damon, de acteur die ridder Jean de Carrouges speelt, werd door Cinemablend gevraagd naar de mogelijkheid om een langere versie van The Last Duel te kunnen zien. Damon antwoordde dat er inderdaad een langere versie bestaat.

“Well, there’s a three and a half version that we had to whittle down. Knowing this from The Martian too, the way [Ridley Scott] likes to work is, I mean obviously the script changes constantly, Nicole [Holofcener] was there everyday and things change on the fly when you’re on the floor and you’re like ‘This is different than we wrote it, this location is different, maybe I’ll say this instead of that.’ There’s constant changes like that, but Ridley really likes to sit down before you shoot and have a really long pour over the script where you go line by line and he kind of talks out how he’s thinking of shooting it. So you can hopefully work, and there aren’t many surprises and you can go pretty quickly.”

Het feit dat er een langere versie van The Last Duel bestaat zou dus kunnen liggen aan dat regisseur Ridley Scott meer materiaal schiet dan nodig is voor de film. Het is tegenwoordig echter niet ongewoon om lange films in verkorte versies uit te brengen bij de premiére, en de director’s cut voor later te bewaren. Dit kan te maken hebben met de verwachtingen die de filmstudio’s en de filmmakers hebben over de ontvangst van de film. Terwijl bioscoopgangers niet altijd zitten te wachten op een film van meer dan drie uur zijn er misschien ook fans die net als Ridley Scott zelf zo erg van het verhaal genieten dat ze meer van de wereld zouden willen zien. Daarom komen director’s cuts vaak later op home video uit. Het is nog maar de vraag of de langere cut van The Last Duel het daglicht ooit zal zien.

The Last Duel

The Last Duel speelt zich af in het wrede 14e eeuwse Frankrijk en is een aangrijpend verhaal over verraad en wraak. De film is gebaseerd op ware gebeurtenissen en ontrafelt de oude speculaties over het duel tussen Jean de Carrouges en Jacques Le Gris; twee vrienden die elkaars grootste rivalen werden. Als Carrouges’ vrouw, Marguerite, wreed wordt aangevallen door Le Gris, weigert zij hierover te zwijgen. Le Gris ontkent de misdaad, maar Marguerite beschuldigt hem openlijk; een daad van moed en opstandigheid die haar leven mogelijk in gevaar brengt. De daaropvolgende strijd, een slopend duel op leven en dood, legt het lot van de drie in Gods handen.

The Last Duel is geregisseerd door Ridley Scott. Het scenario is gebaseerd op het boek The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France van Eric Jager. Het scenario is geschreven door Ben Affleck, Matt Damon en Nicole Holofcener.

De hoofdrollen worden gespeeld door Matt Damon als Jean de Carrouges, Adam Driver als Jacques Le Gris, Jodie Comer als Marguerite de Carrouges, Ben Affleck als graaf Pierre d’Alençon, Harriet Walter als Nicole de Buchard, Nathaniel Parker als Sir Robert de Thibouville, Sam Hazeldine als Thomin du Bois en Michael McElhatton als Bernard Latour.

The Last Duel draait vanaf 14 oktober in de bioscoop.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter