Mel Gibson deelt nieuws script en mogelijke opnamedata Lethal Weapon 5

Exclusief: regisseur/ster Mel Gibson deelt een hoopvolle Lethal Weapon 5-update, waarbij hij een “heel goed scenario” en een mogelijk filmvenster plaagt.

Na jaren in development hell, heeft Lethal Weapon 5 een hoopvolle update gekregen van Mel Gibson. De buddy-cop actie-komedie-franchise wordt beschouwd als een van de twee grote projecten die Gibson naar het sterrendom hebben geholpen, naast zijn rol in de post-apocalyptische Mad Max-filmserie. Gibson speelde in Lethal Weapon als rechercheur Martin Riggs, een drugsdetective met zelfmoordneigingen na de dood van zijn vrouw die samenwerkt met ervaren rechercheur Moordzaken Roger Murtaugh (Danny Glover).

Hoewel het niet de eerste in zijn genre is, wordt de originele Lethal Weapon-film grotendeels beschouwd als degene die de buddy-cop-formule populair heeft gemaakt, met lovende kritieken en een kassucces die een franchise voortbracht met drie directe sequels en een tv-reboot met in de hoofdrol Damon Wayans en Clayne Crawford en Murtaugh en Riggs. Plannen voor een Lethal Weapon 5 woedden al jaren, waarbij de dood van de oorspronkelijke regisseur Richard Donner het project bijna ontspoorde. Nu bijna een jaar geleden werd bevestigd dat Gibson de regiestoel zou overnemen, krijgt het publiek een opwindend nieuwtje voor de langverwachte Lethal Weapon 5.

Terwijl hij exclusief met Screen Rant sprak om de echte misdaadthriller Bandit te bespreken, bood Mel Gibson een hoopvolle Lethal Weapon 5-update aan. Hoewel de recente opschudding bij Warner Bros. na de Discovery-fusie tot vertraging heeft geleid, sprak Gibson zijn vertrouwen uit om het vervolg van de grond te krijgen en plaagde hij een mogelijk startvenster voor het filmen van het project. Bekijk hieronder wat Gibsons bericht:

It’s [coming along] great, we’ve got a really good screenplay that I developed. Well, Donner developed it, Richard Donner, of course, developed it with Richard Wenk, and they had a really good template. I had the honor of sitting down, after Richard passed away, with the writer and doing a couple more drafts and trying to do it in the spirit of what we thought Donner might [want], because I knew the guy so well. We tried to get that flavor, and we were pretty happy with what we came up with. The only delay is now with all the shake-up at Warners, with Discovery coming in and the new boss, and they chop everyone else up and throw them away and get new people. It always takes time for these companies to regroup, so that’s been a delay, but I’m pretty confident we’ll get this one up on its feet, probably shoot it in the first quarter of the New Year.

Met eerdere berichtgeving die aangeeft dat Lethal Weapon 5 zou worden ontwikkeld voor het streamingplatform, en de langgerekte ontwikkelingscyclus, hebben velen begrijpelijkerwijs hun bezorgdheid geuit over het van de grond komen van de film.

Ondanks deze zorgen zou Gibsons Lethal Weapon 5-update veelbelovend nieuws moeten zijn voor fans van de franchise die graag een goede finale voor Riggs en Murtaugh willen zien. Met zijn vertrouwen in het project dat vooruitgaat en mogelijk zelfs begin 2023 met de opnames begint, zou een groen licht voor de film zelfs kunnen zorgen dat Lethal Weapon 5 al in 2024 in de bioscoop zal verschijnen. Ondertussen kan het publiek de originele Lethal Weapon-films nu opnieuw bekijken op HBO Max.

Mel Gibson regisseert Lethal Weapon 5

De Lethal Weapon-franchise begon in 1987 en heeft sindsdien vier films voortgebracht, waarvan de laatste Lethal Weapon 4 in 1998 was. Die film bracht uiteindelijk $285 miljoen op aan de kassa (tegen een enorm budget van $ 100-150 miljoen), maar scoorde gemengde recensies van critici en publiek.

De reeks is bedacht door Shane Black en de eerste film werd geregisseerd door Richard Donner in 1987. Het volgde de veteraan-detective Roger Murtaugh (Glover) terwijl hij een partnerschap aangaat met de roekeloze en door PTSD-getroffen Martin Riggs (Gibson). De buddy-komedie ontving lovende recensies van critici en bracht meer dan $120 miljoen op met een budget van $ 15 miljoen. Het was de start van een franchise met drie vervolgfilms en een tv-adaptatie met Damon Wayans Sr. en Clayne Crawford die de rollen van Murtaugh en Riggs op zich namen. De serie liep drie seizoenen op Fox voordat deze werd geannuleerd.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter