Peter Dinklage noemt Disneys Snow White remake hypocriet

Game of Thrones acteur Peter Dinklage vindt dat Disney een dubbel moraal hanteert als het neerkomt op het casten van Latina actrice Rachel Zegler in de rol van Snow White (Sneeuwwitje), bij de aankomende live-action remake. Dat zei hij in de podcast WTF met Marc Maron. Dinklage begrijpt niet hoe Disney aan de ene kant progressief probeert te zijn met zijn casting van Zegler, maar tegelijkertijd een film maakt met stereotiepe rollen voor kleine acteurs.

Peter Dinklage sprak met Marc Maron over zijn aankomende film Cyrano, een nieuwe interpretatie van het verhaal van Cyrano de Bergerac. Ook vertelde Dinklage over het begin van zijn acteer carrière, en hoe hij als acteur van klein postuur altijd terughoudend is geweest met het aannemen van typecast rollen.

Op den duur beginnen de twee mannen te praten over cultuur rond politiek correctheid. Marc Maron is als komiek niet overtuigd van het argument dat we vandaag de dag geen vrijheid van meningsuiting meer hebben. Hij haalde ook uit naar komieken die zich profileren als ‘anti-woke’.

“If you consider yourself anti-woke, then I think you’re carrying water for right-wing propaganda, and I think that you’re a hack, because the job is to think for yourself. So, you know, if you can’t find your voice in a world of diversity and respect, then what are you really? And if you can’t transcend that by being respectful yet still provocative, then you’re not really challenging yourself, are you? Things evolve. I think that you can be as crass and as fucking vulgar and as fucking provocative as you want without saying a couple of words. You know what I mean? It’s like, there’s a lot of words we don’t say anymore! This whole idea that we can’t joke about anything has been around since the beginning of comedy.”

Peter Dinklage was het daarmee eens, maar hij ziet vanwege zijn postuur ook hypocrisie in hoe bedrijven als Disney met progressieve onderwerpen omgaan.

“Well, you know, it’s really progressive to cast a — literally no offense to anybody, but I was a little taken aback by, they were very proud to cast a Latino actress as Snow White. But you’re still telling the story of ‘Snow White and the Seven Dwarfs.’ Take a step back and look at what you’re doing there. It makes no sense to me, because you’re progressive in one way and then you’re still making that fucking backward story of seven dwarfs living in a cave. What the fuck are you doing, man?”

Peter Dinklage vertelde zijn mening wel met een humoristische toon.

“Have I done nothing to advance the cause from my soapbox? I guess I’m not loud enough.”

Hoewel de acteur zegt respect te hebben voor de makers en cast van Snow White vindt hij het dus een hypocriete beslissing om aan de ene kant een gekleurde actrice te casten, en tegelijkertijd niet op de gevoelens van een andere minderheidsgroep te letten. Het personage Snow White werd in Disneys animatiefilm uit 1937 afgebeeld als een jonge vrouw met bleke huid. Hij zegt wel dat hij open zou staan voor een nieuwe interpretatie van het verhaal met een volledig progressieve draai.

“If you tell the story of ‘Snow White’ with the most fucked-up, cool, progressive spin on it — let’s do it!”

Beluister de volledige podcast hier.

Peter Dinklage over Snow White

Disney is de laatste jaren wel vaker onder vuur komen te staan vanwege dubbele waarden in hun pogingen om hun films te voorzien van meer progressieve boodschappen. De remake van Beauty and the Beast (2017) was de eerste Disney film met een officieel LGBTQ karakter. De geaardheid van het personage LeFou speelde echter niet zo’n grote rol in het verhaal als velen hadden gehoopt. Homoseksualiteit is nog altijd taboe in landen als Rusland en China, waardoor een prominente LGBTQ verhaallijn de film ongeschikt zou maken voor een brede internationale release. De live-action verfilming van Mulan (2020) werd sterk geadverteerd op basis van de feministische boodschap van het verhaal. Veel mensen riepen echter op tot een boycot van de film vanwege de affiliatie van de filmmakers met Chinese organisaties die beschuldigd werden van mensenrechten schendingen.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter