Picl | De nieuwste films thuis‎ op de bank

Zoals je misschien al hebt gemerkt besteden we regelmatig aandacht aan video-on-demand (VOD) diensten. Zo bespraken we eerder de on-demand platformen ThrillFlix, Fear Unlimited en Horrify. Dit keer willen we Picl in het zonnetje zetten. Met Picl kijk je arthouse-films die op dit moment in het filmtheater draaien, bij jou thuis. Op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt. 

Wat is Picl?

Wat Picl zo interessant en uniek maakt is dat het het enige on-demand platform ter wereld is waarbij films direct vanaf de bioscooprelease te zien zijn. Als een film dus in première gaat in het filmtheater, is deze direct thuis te bekijken via Picl. Er zijn momenteel twintig filmtheaters aangesloten, waarvan een selectie van het aanbod te zien is op Picl. Klik hier voor de hele lijst. Voor 8,50 krijg je 48 uur lang toegang tot een film, zonder abonnement.

Verder is het platvorm een aanvulling op de filmtheaters omdat films langer op Picl te zien zijn dan in het filmtheater zelf. Waar een film in filmtheater vaak ongeveer een maand te zien is, kan deze gemiddeld 3 tot 4 maanden lang op Picl bekeken worden. Al met al is Picl dus niet een losstaand platform, maar dus echt een samenwerkingsverband met filmtheaters met als doel het bereik van arthouse en documentaires te vergroten.

Picl

Wie is Picl?

Picl is samenwerking tussen 20 Nederlandse filmhuizen en de Stichting Nederlandse Filmpromotie, opgericht door Herrie Film & TV. Stichting Nederlandse Filmpromotie is in 2015 opgezet door Anke van Diejen en Noortje van de Sande van Herrie Film & TV. Met als doel om samen met de filmtheaters en onafhankelijke distributeurs, de zichtbaarheid en het publiek voor de (Nederlandse) documentaire en artistieke film te vergroten. Zo bereiken films een groter deel van hun potentiële publiek en kunnen filmhuizen een extra service bieden aan hun bezoekers. Zij hoeven zo nooit meer een film te missen. Ook wordt er een jonger publiek bereikt.

Hoe werkt Picl?

Het werkt eenvoudig via je telefoon, laptop, pc of tablet. Zonder te downloaden! Wil je de film later verder kijken? Picl onthoudt waar je gebleven was, zodat je meteen verder kan.

Wat kost het?

Voor €8,50 (de prijs van een bioscoopkaartje) krijg je 48 uur toegang tot een nieuwe film. In tegenstelling tot de meeste streamingdiensten betaal je bij Picl per film. Je huurt de film voor een periode van 48 uur.

Voor deze prijs krijg je niet alleen een actueel en exclusief aanbod, maar steun je ook nog eens jouw favoriete filmtheater. Picl zorgt namelijk voor extra inkomsten voor filmtheaters, aangezien ze een deel van de fee krijgen. De manier waarop dit gebeurt is ook interessant, omdat bij de aanschaf van een film gekozen kan worden welk filmtheater je wil steunen. Anders gezegd: bij welk filmtheater je de film wil ‘kijken’.

Picl film op tv kijken?

Helaas is het op dit moment nog niet mogelijk om een film te bekijken via de browser van je Smart TV. Wel kun je een film bekijken op je tv via Chromecast en Apple AirPlay. Daarnaast kun je je laptop met een HDMI-kabel verbinden aan je televisie.

Voor meer informatie kun je hier terecht.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter