Recensie Spider-Man: No Way Home | Een grootse Spider-Film!

Hoe valt er überhaupt een recensie te schrijven over Spider-Man: No Way Home? Zonder spoilers wordt het alleen maar om de details heen dansen. Toch ga ik proberen te vertellen wat voor soort film Spider-Man: No Way Home is, zonder de details weg te geven. Vanwege de nieuwe harde lockdown kunnen veel Nederlanders de film helaas niet zien. Alle voorstellingen in mijn lokale bioscoop waren gisteren dan ook helemaal uitverkocht! Lees in deze recensie waarom Spider-Man: No Way Home de film van het jaar is.

Titel: Spider-Man: No Way Home
Regisseur: Jon Watts
Cast: Tom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch, Jacob Batalon, Jon Favreau, Jamie Foxx, Willem Dafoe, Alfred Molina, J.K. Simmons
Scenario: Chris McKenna, Erik Sommers
Genre: Actie, Avontuur, Fantasie
Speelduur: 158 minuten
Release: 16 december 2021

Recensie Spider-Man: No Way Home

Nu de identiteit van Spider-Man bekend is gemaakt in Spider-Man: Far From Home, vraagt Peter Parker de hulp van Doctor Strange. Maar wanneer een spreuk verkeerd gaat komt hij een hele hoop antieke schurken van andere universums tegen. Peter Parker moet leren wat het werkelijk betekent om Spider-Man te zijn. Dat is hoever ik in detail wil gaan over het verhaal, de officiële omschrijving van de film.

De film zit vol met gebeurtenissen en het verhaal is grandioos. Het eerste positieve dat ik over de film te zeggen heb, is dat het grootse verhaal een stuk beter behandeld wordt dan, laten we zeggen Spider-Man 3. Dat zou zomaar aan Kevin Feige kunnen liggen, die al met Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame heeft laten zien dat een grote cast ook op een goede manier gebalanceerd kan zijn.

Spider-Man No Way Home recensie

Gedurende geen enkel moment van de twee en een half uur dat Spider-Man: No Way Home duurde merkte ik dat ik in de bioscoop zat. De film pakt je aandacht en is op elk moment zo interessant dat deze niet meer loslaat. Het montagewerk speelt daar dan ook een grote rol in.

Wat een opfrisser was voor Tom Holland‘s Spider-Man was dat dit een stuk minder als een MCU-film voelde. Het voelde, op een positieve manier, veel minder als een onderdeel van een groter geheel. Spider-Man: No Way Home volgt Far From Home op, maar bevat van begin tot eind een eigen verhaal. Ook heeft het op cinematografisch niveau veel meer een eigen stem.

Het concept van het terugbrengen van de schurken van oude Spider-Man films is natuurlijk een fantastisch idee van een productiestandpunt. Hiermee wisten de filmmakers zeker dat ze het budget terug zouden verdienen. Maar gelukkig brachten ze de schurken niet alleen terug wegens nostalgische redenen. Het is niet alsof ze cameo’s hebben en enkel de grappige zinnen van het origineel herhaalden. Ze hebben een  verdiende plek in dit verhaal en dat maakte de terugkeer een stuk leuker.

Spider-Man No Way Home review 2

De mening van het internet

Fans lijken meer dan tevreden te zijn met dit product. Niet alleen zijn ze de film allemaal in de bioscoop gaan kijken, waardoor er op de eerste avond net zoveel tickets verkocht werden als dat Avengers: Endgame in zijn eerste avond deed, men is thuis op sociale media ook nog losgegaan. Op Letterboxd heeft Spider-Man: No Way Home een gemiddelde van 4,4 sterren van de 5. De helft van alle stemmen op dat platform waren 10/10s. En nu staat Spider-Man No Way Home op IMDb in de top 250 hoger dan Pulp Fiction, met een gemiddelde score van een 9,1. Dit zal ongetwijfeld niet zo hoog blijven, maar het is duidelijk dat de eerste reacties op de film lovend zijn.

★★★★1/2

Rick van Wijk


VOLG ONS

Vond je deze Spider-Man: No Way Home recensie interessant? Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste filmnieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter