SkyShowtime recensie | De moeite waard?

SkyShowTime is sinds september 2022 de oceaan overgevlogen vanuit Amerika en te zien in Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen en sinds 25 oktober 2022 gelanceerd in Nederland. Komende maanden en gedurende het eerste kwartaal van 2023 zal de streamingsdienst ook beschikbaar worden in de landen Spanje, Portugal, Andora en Midden- en Oost-Europa. Ik had de eer om twee weken van dit streamingsplatform te genieten en mijn mening te vormen. Lees hieronder de SkyShowtime recensie.

SkyShowtime is een streamingsdienst afkomstig van Comcast Corporation en Paramount Global. Maarliefst 8 grote studio’s vallen hieronder. Hieronder betekend Universal Pictures, Dreamworks, Sky Studios en Peacock tot Nickelodeon, SHOWTIME®, Paramount+ en Paramount Pictures. Het is een verzameling van onder andere nieuwe en exclusieve content, maar ook een bibliotheek van vroeger zit in het assortiment.

Skyshowtime review

Abonnement

SkyShowtime is slim geweest en heeft afgekeken bij HBO MAX. Ook zij komen namelijk met een deal dat als je nu je abonnement afsluit je je leven lang 50% korting krijgt. Normaal kost een abonnement 6,99 euro en als je nu afsluit kost dat nog maar 3,49 euro per maand. De actie loopt nog tot en met 6 december. Wat wel opvallend is is dat er geen keuze is tussen verschillende abonnementen bij SkyShowtime. Een prijs, een abonnement. Maar dat betekend dus ook dat je de content maar in een beeldkwaliteit kan bekijken. En 4K hoort daar op dit moment nog niet bij. Voor mij niet zozeer een gemis, want je moet er ook maar het juiste scherm voor hebben. Maar ik denk wel dat je anno 2022 4K zou moeten betrekken bij je aanbod. Het lijkt nu een beetje alsof de streamingsdienst nog niet af is, maar wel alvast zijn release heeft meegemaakt.

Content

Nog een onderdeel waardoor het lijkt alsof het nog niet helemaal af is, is de content. Er wordt flink geadverteerd met grote namen en ze roepen dat ze de beste blockbusters en exclusieve content beschikbaar hebben. Grote namen zijn Mission Impossible, SpongeBob, Paw Patrol, Jackass, Jurrasic Park, Fast & Furious, Transformers, the Penguins of Madagascar en The Office. Maar veel meer naast de benoemingen is er dan ook niet. Er is heel veel Star Trek content, dus voor de echte Star Trek fan zou de streamingsdienst best wel interessant zijn. Alleen de nieuwste serie staat er nog niet op. Gemiste kans lijkt mij. Ook staat A Quiet Place II er op, maar je zal het niet verwachten, deel 1 mist op de streamingsdienst. Dit zien we ook bij het tweede deel van Sonic The Hedgehog. Ik vind het oprecht vreemd dat je een deel twee aanbied als je deel een er nog niet op hebt staan. Dit zal vast een rechten dingetje zijn, dat een andere aanbieder de content nog streamt, maar ik had dan gewacht met het plaatsen van deel twee.

Verder is er een groot blik met originele content opengetrokken. Maar in ieder geval voor de Nederlandse kijker zal hier weinig herkenbaars tussen zitten. Geen bekende namen en geen titels die je ergens voorbij hebt zien komen. Het is heel vervelend, maar het geeft je toch het idee dat je naar B-content zit te kijken. Nu is dit voor de echte filmliefhebber vaak geen probleem, nieuwsgierigheid voed de mens dus er zal echt wel wat moois te ontdekken zijn. Maar ik denk dat de generieke kijker op dit moment snel uitgekeken is bij SkyShowtime.

Maar krijgt SkyShowtime het voor elkaar om binnen korte tijd alle benoemde content te clearen en toe te voegen aan het assortiment dan heeft het zeker wel de potentie om uit te groeien naar een grotere speler in Nederland. Maar op dit moment zit je bij de al aanwezige streamingsdiensten zoals Netflix, Apple+ TV, Videoland, Disney Plus en HBO Max toch wat completer.

Wat heb ik gezien?

Ik heb een SkyShowtime original uitgekozen om te recenseren. De serie The Offer. Aan het lettertype van de titel is al te zien dat het verbonden is aan The Godfather. Een paar bekende namen hebben ze aan de serie toegevoegd, namelijk Miles Teller als Al Ruddy, Colin Hanks als Barry Lapidus en Dan Fogler als Francis Ford Coppola. Verder ook een aantal naar mijn mening mindere acteurs die de Italiaanse maffia in New York voorstellen. Het concept van de serie is heel erg leuk. En ook iets wat denk ik op het moment erg in trek is. Namelijk de wereld achter het film maken. Netflix heeft iets soortgelijks genaamd The Attack of the Hollywood Clichés en we hebben natuurlijk de in 2019 uitgekomen Quentin Tarantino film Once Upon a Time in Hollywood. Wat maakt deze serie dan weer interessant? Het gaat echt over de producer van ‘The Godfather’. Het is best aangenaam om naar te kijken en het verhaal wordt ook goed verteld doormiddel van de camerastandpunten op Al Ruddy. Maar over het algemeen is het helaas wel een middelmatige serie, want de potentie wordt er niet helemaal uitgehaald. Erg jammer, gezien het over een producer gaat die voor zijn werk voor The Godfather een Oscar heeft gewonnen.

SkyShowtime vs HBO Max

Welke van de twee is beter, SkyShowtime of HBO Max? Daar zijn we nog niet over uit. Al voegen we waarschijnlijk binnenkort een vergelijking aan deze recensie toe. Lees hier alvast onze HBO Max recensie.

SkyShowtime recensie

Al met al een aardige streamingdienst, waar volgens gebruikers echter nog wel het een en ander mis mee is. Zo lezen wij ook in onze SkyShowtime Facebook groep.

VOLG ONS

Vond je deze SkyShowtime recensie interessant? En wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter