Toekomstige LOTR spin-offs met Aragorn, Gandalf en Gollum?

De afgelopen dagen werd bekend dat videospelbedrijf Embracer Group AB de filmrechten van The Lord of the Rings en The Hobbit heeft gekocht. In een statement liet het bedrijf weten wat voor mogelijke plannen het bedrijf heeft met de fantasie franchise van J.R.R. Tolkien. Fans kunnen zich waarschijnlijk voorbereiden op LOTR spin-offs met veel bekende personages.

De Zweedse videogame- en mediaholding heeft in een recent persbericht gesproken over haar potentiële plannen voor Middle-earth.

“[O]pportunities include exploring additional movies based on iconic characters such as Gandalf, Aragorn, Gollum, Galadriel, Eowyn and other characters from the literary works of J.R.R. Tolkien, and continue to provide new opportunities for fans to explore this fictive world through merchandising and other experiences,”

Lees het volledige bericht hier.

Dus terwijl Amazons The Lord of the Rings: The Rings of Power zich zal focussen op verhaallijnen die zich ver in het verleden afspelen kunnen we van Embracer Group AB films verwachten met meer elementen die we kennen uit de Peter Jackson LOTR films. Dit zou echter niet de eerste keer zijn dat naar LOTR spin-offs met Aragorn in de hoofdrol wordt gehint. The Rings of Power co-showrunner J.D. Payne heeft onlangs onthuld dat een show over de vroege dagen van de King of Gondor een van de vele vroege pitches was van Amazon Studios. Ondanks hardnekkige geruchten dat er een “jonge Aragorn” -project in ontwikkeling was, kwam er nooit een uit, en Amazon Studios steunde uiteindelijk Payne en co-showrunner Patrick McKay’s visie voor een show die zich duizenden jaren vóór de gebeurtenissen van The Lord of the Rings afspeelde.

Berichten dat de rechten op The Lord of the Rings in de uitverkoop gingen, kwamen voor het eerst aan het licht in februari 2022. Later die maand gaf Warner Bros. een verklaring af waarin stond dat het nog steeds de controle had over de toekomst van The Lord of the Rings op het witte doek. Dochteronderneming van Warner Bros, New Line Cinema, handhaaft al meer dan twee decennia de bioscooprechten, zowel live-action als animatiefilms”, aldus een woordvoerder.

De afgelopen dagen werd het toch duidelijk dat Embracer Group de rechten op Middle-earth Enterprises van The Saul Zaentz Company zal krijgen. Zodra de overname doorgaat, zal Embracer Group schijnbaar de rol van Middle-earth Enterprise overnemen in (en financiële belangen in) bestaande projecten op basis van J.R.R. Tolkiens werken. Deze omvatten Warner Bros. anime-film The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim, Amazon Studios’ The Lord of the Rings: The Rings of Power streaming-serie, en Electronic Arts’ The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth mobiel spel.

Toekomstige LOTR films spin-offs

Amazon komt dit jaar ook met de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power. De serie is gebaseerd op de iconische The Lord of the Rings boeken van J.R.R. Tolkien. De langverwachte serie speelt zich af in de Second Age. Dat plaatst ongeveer 3.000 jaar geschiedenis tussen de serie en het begin van The Lord of the RingsPeter Jackson‘s Fellowship of the Rings speelde zich af aan het einde van de Second Age, toen de laatste alliantie van elven en mannen de strijdkrachten van Sauron confronteerde. Het Tweede Tijdperk besloeg bijna 3441 jaar en begon na de verbanning van Morgoth, de duistere heer voor Sauron. Er is in die tijd veel verhaalpotentieel, waaronder de opkomst van Sauron, de creatie van de Ene Ring en de opkomst van de Ringgeesten.

Kijk jij uit naar Amazons The Lord of The Rings in 2022? Naast de Amazon serie is er recent ook een animatiefilm aangekondigd door New Line Cinema en Warner Bros Animation. Deze film zal The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim heten. Lees hier meer over de film.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter