Blog | Wat een jaren! (Immy Verdonschot)

Prachtige films, meeslepende series, geweldige conventies en inspirerende interviews. Dat is er onder andere op mijn pad gekomen in 7,5 jaar tijd Entertainmenthoek (aka Filmhoek/Teeveehoek). Kers op de taart was een eigen stand op HDCC, waar we al jaren over gesproken hadden, maar wat op de laatste editie in 2019 eindelijk was gelukt. Na al deze ervaringen en avonturen is het tijd geworden om afscheid te nemen, maar niet zonder een laatste blog. 

Blog | Wat een jaren! (Immy Verdonschot)

Ik schreef de laatste jaren al steeds minder en was meer op de achtergrond actief, maar dat betekende niet dat ik geen ideeën had. Daarom blik ik hier niet terug op 7,5 jaar Ehoek, maar stip ik kort aan wat is blijven liggen.

Momenten in het jaar

Omdat de wintermaanden vaak koud en eenzaam zijn had ik het idee om in november een blog te schrijven over feelgood films. Er zijn er genoeg, maar ik wilde juist focussen op de pareltjes en de meerwaarde die ze bieden. Dan stond voor december/januari altijd weer op mijn planning om een blog te schrijven over de films voor het nieuwe jaar, mijn tips althans. Dat zou iedere keer een ‘Goed begin van het nieuwe jaar’ geven. Echter is me dit volgens mij slechts éénmaal gelukt. Een laatste idee voor dit ‘thema’ was films met Pasen. Rond kerst vindt je de ene na de andere tip en wordt je overladen met de kerstsfeer. Maar juist met Pasen had ik het idee dat dit ontbrak. Op nummer één staat in dat geval bij mij Jesus Christ Superstar, wat na zoveel jaren een geweldige musical blijft.

Nerd up!

Uit frustratie heb ik altijd nog een keer willen schrijven over de menige crossovers die door de DC series zijn gemaakt. Specifiek de screw up in seizoen drie, waar Alex (Supergirl) nog over een break-up heen moet komen en dit moment in een aflevering zit die niet van Supergirl zelf is. Je wordt dus gedwongen om eigenlijk alle DC series continue te kijken om een volledige story arc te kunnen volgen. Een ander onderwerp waar ik uit frustratie over wilde schrijven was de voorspelbaarheid van Marvel-films: alle actiescènes, discussies onderling, altijd weer grotere gevechten, een moment waarop het opgelost lijkt, maar oh, daar komt nog even een laatste keer een gevecht aan. Iedere Marvel-film is gemaakt met hetzelfde recept, waardoor ik er op een gegeven moment niet meer van kon genieten. Ook heb ik altijd nog een blog willen schrijven over de magie van de Harry Potter-films, hoe ze verschillen en waarom het zo’n genot is om er onder andere met kerst naar te kijken.

Fandom

Zelf heb ik ooit een paper geschreven over fandoms die series weten te redden. Toen nog met name gericht op Dollhouse, Terminator: The Sarah Connor Chronicles en Veronica Mars, waarbij ze voor de laatste het hoofdkantoor van de WB marsrepen hebben gestuurd, maar zelfs ook een keer een vliegtuig hebben gehuurd om met een banner voorbij datzelfde kantoor te vliegen. Tegenwoordig zie je dat steeds vaker, kijk naar de billboards op Times Square voor Wynonna Earp of al het werk wat fans hebben gedaan om series als Lucifer of One Day at a Time te redden. Als fan heb ik hier onwijs veel waardering voor en ben ik blij dat het voorkomt, al heb ik nu ook het idee dat het te vaak gebeurd. Waardoor series soms alsnog naar mijn mening te lang doorgaan. Het voordeel is dat we tegenwoordig ook platformen hebben als Kickstarter e.d. waardoor je zelf kan helpen door een bedrag in te leggen om producties voor elkaar te krijgen. Om die reden wilde ik specifiek nog een keer een blog schrijven over de webserie Carmilla, welke klein begon en steeds groter werd. Al wilde ik überhaupt nog een keer over webseries schrijven. Toen ik nog studeerde kwam het fenomeen net om de hoek kijken, maar tegenwoordig is het zo veelvoorkomend en kan het echt helpen om bepaalde onderwerpen eindelijk naar een (klein) scherm te vertalen. Hierbij zou ik ook weer Carmilla kunnen noemen, maar een recenter voorbeeld is de serie Anne+, waarvan inmiddels een tweede seizoen is uitgekomen. 

De filmstudent

Anderhalf jaar geleden bezocht ik twee masterclasses op het NFF. Deze wilde ik uitwerken, puur om alle interessante dingen die zijn verteld te kunnen delen. Regisseur Michael Engler had zo ontzettend veel goed materiaal meegenomen en kon zo mooi vertellen, dat ik mijn aantekeningen ruim een jaar op mijn bureau heb laten liggen met de intentie erover te schrijven. Helaas is dit door tijdgebrek niet meer gelukt. Hetzelfde geldt voor ‘Madonna’s Vogue’. In dit lied zong ze over Greta Garbo, Marilyn Monroe, Marlene Dietrich, Joe Dimaggio, Marlon Brando, James Dean, Grace Kelly, Harlow Jean, Gene Kelly, Fred Astaire, Ginger Rogers, Rita Hayworth, Lauren Bacall, Katharine Hepburn, Lana Turner en Bette Davis. Maar van dit rijtje overleed volgens mij als laatste Bacall, want mij een mooie aanleiding leek om te schrijven over deze iconische filmhelden en waarom we zo dankbaar mogen zijn voor hun filmische nalatenschap.

Break-ups

Een allerlaatste toevoeging op mijn lijstje volgde na een break up, waardoor ik het idee kreeg om een blog te schrijven over de beste afleveringen uit series die je kan kijken wanneer je relatie is uitgegaan. Voor mij hebben in het bijzonder ‘The Prom’ van natuurlijk Buffy the Vampire Slayer en ‘Say Something’ van Gilmore Girls geholpen. Ze bieden beide genoeg emoties voor een jankfestijn, maar geven ook wat perspectief. 

Dat was het zo ongeveer! Iedereen die mijn blogs, interviews of meer heeft gelezen en/of bekeken: hartstikke bedankt. Ik waardeer het zeer en ben blij dat ik mijn passie zo lang heb kunnen delen. Iedereen van Entertainmenthoek: hartstikke bedankt voor alles! Toen ik afstudeerde en geen werk kon vinden, kon ik hier mijn ei kwijt. Toen ik tevergeefs zocht naar werk in mijn vakgebied, kon ik hier mijn schrijfvaardigheden en interviewskills ontwikkelen. Bedankt voor alle kansen, voor alle mooie producties en bovenal voor de fijne samenwerking al die jaren!

Wie weet dat ik ooit nog als een gastrecensent of gastinterviewer voorbij kom, maar in ieder geval bedankt voor alle fijne jaren! Nu voor een laatste keer:

Xoxo,

Immy VerdonschotVOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter