De 10 beste films op Amazon Prime Video

Amazon Prime Video begint steeds populairder te worden in Nederland. Niet geheel verassend, aangezien er steeds meer goede films aan het aanbod worden toegevoegd. Reden genoeg om eens een lijstje te maken met de 10 beste films die Amazon Prime Video te bieden heeft.

Het spreekt voor zich dat dit lijstje gewoon voor de lol is, gezien ”goede films” altijd een kwestie van smaak blijven. Al hebben we bij het maken van dit lijstje wel gekeken naar wat voor cijfer de films op IMDb krijgen. Bekijk hieronder het lijstje met de 10 beste films op Amazon Prime Video.

1. The Godfather (IMDb: 9,0)

Als je een lijstje maakt met films die goed scoren op IMDB dan kom je bijna niet onder The Godfather uit. Al zijn er waarschijnlijk weinig filmliefhebbers die moeite hebben met het feit dat deze klassieker als goede film aangeprezen wordt. Dit heeft met name te maken met het indrukwekkende acteerwerk van acteurs Marlon Brando en Al Pacino. Mocht jij willen weten of The Godfather zijn IMDB-score waarmaakt dan kun je dus bij Prime Video terecht.

2. The Godfather: Part II (IMDb: 9,0)

Het gebeurt niet vaak dat een vervolgfilm het origineel kan evenaren. Al helemaal niet wanneer de oorspronkelijke film ook nog eens als meesterwerk beschouwd wordt. Toch vinden veel mensen The Godfather: Part II even goed (of zelfs beter!) dan zijn voorganger. Gezien ook dit deel op Amazon Prime Video te vinden is heb je alle tijd om de twee films met elkaar te vergelijken. Ook het derde deel in The Godfather-reeks is via Prime Video te bekijken. Al werd die minder goed ontvangen.

3. The Dark Knight (IMDb: 9,0)

Batman en Christopher Nolan. Je kunt ervan zeggen wat je wilt, maar uit beide zijn legendarische films voortgekomen. Denk bijvoorbeeld maar aan Inception, Memento of de Batman-film met Jack Nicholson. Wat er gebeurt als je Batman en Nolan met elkaar combineert? Dan krijg je The Dark Knight-trilogie. Deze 3 films vertellen het verhaal van Batman, maar dan op een wat meer realistische manier. Alle drie de delen zijn de moeite waard, maar het tweede deel springt erbovenuit. Dit komt met name door de iconische acteerprestatie van Heath Ledger, die in de rol van de Joker kruipt. Ook het derde deel (The Dark Knight Rises) is via Prime Video te zien.

4. Forrest Gump (IMDb: 8,8)

Forrest Gump, de film waarin Tom Hanks een zwakbegaafde man speelt die van alles meemaakt. Klinkt simpel, maar het is enorm leuk en aandoenlijk. Dit is overigens een van de films die vrijwel iedereen al een keer gezien heeft. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het leuk kan zijn om hem eens terug te zien. Of voor het eerst te bekijken, want er zijn natuurlijk altijd mensen die een bepaalde film nog niet bekeken hebben.

5. Indiana Jones and The Raiders of the Lost Ark (IMDb: 8,4)

Ondanks dat superhelden ons de laatste jaren enorm veel spektakel hebben gebracht mogen we de avonturenfilm niet vergeten. Hoogvlieger in dit genre is de Indiana Jones-reeks, waarin de gelijknamige archeoloog centraal staat. In dit eerste deel krijgt Indiana Jones het aan de stok met de nazi’s, die achter een heilig voorwerp aanzitten. Gezien de krachten die dit object bezit wilt Jones voorkomen dat zij het in handen krijgen en het gebruiken om de wereld te kunnen beheersen.

6. Once Upon a Time in America (IMDb: 8,4)

Volgens velen is Once Upon a Time in America Sergio Leone’s (Once Upon a Time in the West, The Good, The Bad and The Ugly) magnum opus. In een periode van 50 jaar zien we hoe de kinderen van Joodse immigranten hun fortuin verdienen door betrokken te raken bij de alcoholhandel en vakbondsoorlogen. De Amerikaanse geschiedenis wordt hier verteld vanuit de ogen van Europese filmmakers. Vaak wordt de film ook beschouwd als de Europese tegenhanger van The Godfather. Maar waar bij The Godfather familie centraal staat is vriendschap hier het belangrijkste thema. Dit is een film die je moet kijken als je zin hebt in een meeslepende gangster epos van bijna 4 uur. Je krijgt ook de kans om meerdere acteurs in hun jongere jaren te zien, zoals Robert De Niro, James Woods en Jennifer Connelly.

7. Fight Club (IMDb: 8,8)

Brad Pitt heeft door de jaren heen in vele goede films gespeeld, maar de meest memorabele daarvan blijft waarschijnlijk Fight Club. Hij kroop voor deze film in de huid van Tyler Durden, een mysterieuze rebel die de hoofdpersoon betrekt bij allerlei ondergrondse activiteiten. Dit begint met vechtclubs waarin brave burgers hun frustraties kunnen afreageren, maar verschuift na een tijdje naar allerlei acties tegen de gevestigde orde.

8. Schindler’s List (IMDb: 8,9)

Steven Spielberg heeft vele topfilms op zijn naam staan. Denk bijvoorbeeld maar aan Jaws, Jurassic Park en de hierboven genoemde Indiana Jones-reeks. De meest geprezen film welke deze man gemaakt heeft blijft echter nog wel Schindler’s List, dat er met 7 (!) Oscars vandoor ging. Dit meesterwerk vertelt het waargebeurde verhaal achter Oskar Schindler, een lid van de nazi-partij die zich in het geheim ontfermde over een groep joden en zo honderden levens wist te redden.

9. Terminator 2: Judgment Day (IMDb: 8,5)

Naast de tweede The Godfather is er nog een andere vervolgfilm waarvan men zegt dat deze beter is dan het origineel. Het gaat hier om Terminator 2: Judgment Day, dat met name geprezen wordt vanwege de baanbrekende special effects. Daarbij zien we Arnold Schwarzenegger een geweldige rol neerzetten als een van de twee Terminators.

10. Back to the Future (IMDb: 8,5)

Het concept van tijdreizen blijft populair bij filmmakers. Kijk maar naar het vorig jaar verschenen AvengersEndgame. De meeste bekende film omtrent dit onderwerp blijft echter Back to the Future, waarin Marty McFly samen met Doc Brown terug de tijd in gaat. Zoals we al eerder aangaven zeggen we niet graag dat je een bepaalde film gezien moet hebben, maar Back to the Future is wel echt een aanrader.

Beste films Amazon Prime?

Bedankt voor het bekijken van dit lijstje. Ben jij het niet met de keuzes eens? Mooi, want wij houden wel van een discussie. Dus laat gerust een reactie achter, of reageer via Facebook en Instagram.

Mocht jij liever horrorfilms kijken dan hebben we hier ook een artikel met de vijf beste horrorfilms op Amazon Prime Video.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter