5 verborgen pareltjes op Amazon Prime Video

Onlangs publiceerde we een artikel met de 10 beste films op Amazon Prime Video. Het nadeel van dat lijstje was dat de meeste van jullie de besproken films al hadden gezien. Vandaar dat we dit keer 5 films hebben verzameld die wat minder onder de aandacht komen, maar zeker de moeite waard zijn. 

1. Hanna (2011)

In Hanna zien we een gelijknamig meisje van 16 dat in de bossen van Finland leeft en door haar vader getraind is tot keiharde moordmachine. Dit zodat ze kan terugvechten tegen de organisatie die haar al jaren probeert te ontvoeren. Als deze mensen uiteindelijk voor de deur staan is dit het begin van een keiharde strijd waarbij wederom duidelijk wordt dat Hanna geen gewone tiener is…

Hanna is een sterke actiethriller die vanwege de originele setting en een ongewone actieheldin boven de meeste andere titels in het genre uitsteekt. Mocht jij opzoek zijn naar vermaak maar daarbij wel een beetje kwaliteit willen, dan is deze film wat ons betreft een dikke aanrader. De rol van Hanna wordt vertolkt door Saoirse Ronan, die de afgelopen jaren te zien was in onder andere Lady Bird en Little Women. Amazon heeft overigens ook een serie rondom Hanna gemaakt, waarin het verhaal verder uitgediept wordt. Ook deze is op Prime Video te bekijken.

2. The Aeronoauts (2019)

The Aeronoauts vertelt het verhaal van wetenschapper James Glaisher en wedue Amelia Wren, die in de 19e eeuw samen een reusachtige gasballon betreden. Het doel hierachter is om meteorologische ontdekkingen te kunnen doen, al verandert hun tocht vanwege de weersomstandigheden al snel in een overlevingsmissie.

De spectaculaire scenes in de lucht maken van The Aeronoauts een indrukwekkende avonturenfilm die mensen met hoogtevrees ongetwijfeld klamme handjes zal bezorgen. Tevens is ook het acteerwerk van Eddie Redmayne (The Danish Girl, Fantastic Beasts And Where To Find Them) en Felicity Jones  dik in orde.

3. Sausage Party (2016)

Animatiefilm Sausage Party kreeg in 2016 redelijk wat publiciteit, maar inmiddels lijkt deze foute komedie een beetje in de vergetelheid te zijn geraakt. Reden genoeg om dit gewaagde project weer eens onder de aandacht te brengen. In Sausage Party zien we een supermarkt waarin etenswaren een eigen leven hebben. Met smacht wachten de broden, worstjes en andere producten totdat ze uitgekozen worden door een klant, die ze meeneemt. Ze weten echter nog niet dat ze eenmaal thuis aangekomen op gruwelijke wijze gekookt, fijngesneden of levend opgegeten worden…

Sausage Party is vanwege de foute humor niet bepaald voor kinderen geschikt, maar wel voor mensen die van gewaagde animatiefilms en grove grappen houden.4. Flight (2012)

In Flight zien we de door Denzel Washington gespeelde piloot Whip, die er op spectaculaire wijze in slaagt om een neerstorend vliegtuig alsnog relatief veilig aan de grond weet te zetten. Met als gevolg dat een groot deel van de passagiers het incident weet te overleven. Dit lijkt in eerste instantie een heldendaad, maar eenmaal aan de grond lijkt het alsof er zich heel wat anders heeft afgespeeld dan men in eerste instantie dacht. Heeft het overmatige drankgebruik van Whip er wellicht wat mee te maken?

Flight is een project van Robert Zemeckis, een regisseur welke eerder al klassiekers als Back to the Future en Forrest Gump maakte. Ondanks dat deze titel een stuk minder bekend is kwam hij destijds voor meerdere Oscars in aanmerking. Terecht, want het is een verassend spannende film met sterk acteerwerk.

5. Revenge (2017)

Houd jij van keiharde actie maar sta je daarnaast ook open voor iets dat een beetje anders dan anders is? Dan zou je Revenge eens kunnen bekijken. Het uitgangspunt achter deze film is vrij simpel. Een jonge vrouw wordt door enkele vrienden van haar man misbruikt in een vakantiehuisje en vervolgens voor dood achtergelaten in de woestijn. Ze blijkt echter nog te leven en is vastberaden om wraak te nemen.

Het plot van Revenge is dus niet heel bijzonder, maar wat ons betreft is de film nog steeds de moeite waard. Dit komt met name vanwege de stijlvolle manier waarop het geheel geschoten is. Daarbij is ook de actie ongekend bruut. Revenge voelt qua verhaal aan als een lekker foute B-film, maar is technisch gezien prima in orde. Verwacht dus geen krakemikkige effecten, maar wel prachtige shots.

Leuk dat je dit lijstje bekeken hebt. Zoals altijd zijn reacties van harte welkom, ook als je het er niet mee eens bent. Dit kan via Facebook, Instagram of onze website zelf.

Meer Amazon Prime Video

Naast dit lijstje hebben we nog meer geschreven over Amazon Prime Video. Bijvoorbeeld dit artikel met 5 goede horrorfilms en deze lijst met de 10 best beoordeelde titels die Prime Video in huis heeft. Ook publiceerde we onlangs een handige gids met daarin alles dat je over Amazon Prime moet weten.