Michael Keaton toegevoegd aan Batgirl cast

Batman acteur Michael Keaton is toegevoegd aan de cast van de aankomende Batgirl film. Dat is zojuist bekend gemaakt in een officieel Warner Bros. persbericht.

Michael Keaton in Batgirl

Acteur Michael Keaton werd wereldberoemd met zijn rol als Bruce Wayne in de Tim Burton films Batman (1989) en Batman Returns (1992). Hoewel het Batman kostuum al door meerdere acteurs is gedragen is Keaton nog altijd een van de populairste onder fans van het personage. Met The Flash zal Keaton volgend jaar voor het eerst in 30 jaar weer terugkeren naar Gotham City. Het is nog niet bekend hoe groot zijn rol in die film zal zijn, of het gaat om een centraal personage of slechts een veredelde cameo. Het lijkt er nu echter op dat Keaton ook onderdeel uit zal maken van de HBO Max original Batgirl.

De filmmakers van Batgirl hadden eerder al bevestigd dat het personage Batman onderdeel zou uitmaken van het universum van die film. Tot nu toe wisten we echter niet om welke Batman het zou gaan. Dit nieuws is tot zover in lijn met de geruchten dat Michael Keatons Batman de Nick Fury van het DC universum zal worden, wat betekent dat hij in verschillende DC projecten een sleutelrol zal spelen.

Batgirl film

Batgirl zal gaan over Barbara Gordon, de dochter van de politiecommissaris van Gotham City, James Gordon. Waar het personage in de comics al in de jaren 60 een rol kreeg, is Barbara Gordon slechts maar één keer in een speelfilm voorgekomen, namelijk de film Batman nd Robin uit 1997. Een tijdje terug verscheen al concept art.

Actrice Leslie Grace (In the Heights) zal Batgirl spelen. Batgirl zal gemaakt worden door Bad Boys for Life-regisseurs Bilall Fallah en Adil El Arbi. Het scenario komt van Christina Hodson (The Flash, Birds of Prey) en de productie ligt bij Kristin Burr (Cruella). De film zal exclusief op HBO Max uitgebracht worden.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter