Marvel kondigt The Multiverse Saga aan, de grote post-Endgame verhaallijn

Marvel kondigt The Multiverse Saga aan! Het Multiversum is de afgelopen jaren natuurlijk een steeds belangrijker onderdeel van de MCU geworden – tussen Spider-Man: No Way Home en Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Tijdens het Marvel SDCC 2022 Comic Con-panel gaf Kevin Feige ons een verrassend uitgebreide kijk op de toekomst van het Marvel Cinematic Universe. Feige ging zelfs zo ver dat hij de eerste hints naar Fase 6 van zijn plan onthulde — de aankondiging van The Multiverse Saga, die de kloof zal overbruggen tussen wat we nu in Fase 4 hebben en wat er in de toekomst zal komen, tot Fase 6 in 2024/2025.

De onthulling van Marvel’s The Multiverse Saga komt vlak na de releasedatum van de Blade reboot in 2023, de onthulling van Captain America: New World Order, de aankondiging van een nieuwe Daredevil serie en het nieuws dat een Thunderbolts film in Fase 5 van het MCU zal verschijnen. Ook verschijnen er twee nieuwe Avengers-films en een Fantastic Four-film.

Kort nadat het panel was afgesloten met de onthulling van de Black Panther: Wakanda Forever trailer, bracht Disney een lijst uit van zes geplande data voor toekomstige Marvel Cinematic Universe-films. De data variëren van begin 2025 tot eind 2026 en zullen waarschijnlijk een groot deel van de vijfde en zesde fase omvatten. Het filmschema is als volgt:

  • UNTITLED MARVEL (Disney) | 14-02-2025
  • UNTITLED MARVEL (Disney) | 25-07-2025
  • UNTITLED MARVEL (Disney) | 13-02-2026
  • UNTITLED MARVEL (Disney) | 01-05-2026
  • UNTITLED MARVEL (Disney) | 24-07-2026
  • UNTITLED MARVEL (Disney) | 06-11-2026

Hoewel er geen concrete informatie is over wat deze films precies zullen zijn, weten we wel dat twee nieuwe Avengers-films, The Kang Dynasty en Secret Wars, tussen 25 juli 2025 en 13 februari 2026 zullen verschijnen, waardoor fans mogelijk een hint krijgen over hoe de toekomstige films zich zullen ontvouwen.

The Multiverse Saga

Kevin Feige bevestigde dat Fase 4 van Marvel Cinematic Universe later dit jaar zou eindigen. Fase 4 – die was begonnen met de Disney Plus serie WandaVision – later dit jaar zou eindigen met de Disney Plus serie She-Hulk en de aankomende film Black Panther: Wakanda Forever. Het sluit een fase die zich over twee jaar uitstrekte en waarin een verscheidenheid aan nieuwe personages de wereld van het MCU binnenkwamen.

Naast de afsluiten van Fase 4, bevestigde Feige ook dat fase 5 zou worden ingeluid door de langverwachte Ant-Man and the Wasp: Quantumania, die op 17 februari 2023 in première gaat. Feige onthulde vervolgens alle momenteel geplande Fase 5 projecten, waaronder zes nieuwe Disney+ series en vijf nieuwe films.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter